Terroristen i Paris råbte “Allahu Akbar” – de politisk korrekte vil ikke se i øjnene, hvad det virkelig betyder

Modelfoto/Skærmprint YouTube

Inden for få timer efter det nylige IS-inspirerede lastbils-angreb på Manhattan – der efterlod otte uskyldige mennesker døde og mere end et dusin andre sårede – begyndte mange medier at aflede opmærksomheden fra ofrenes skæbne og rettede den i stedet mod at forsvare islam. En generel tråd i dækningen af massemordet var en ledsagende analyse af det arabiske udtryk “Allahu akbar”, som terroristen Sayfullo Saipov råbte, da han steg ud af sin bil og fortsatte sin hærgen til fods.

 

New York Times skrev for eksempel i et tweet om en artikel omhandlende brugen af udtrykket denne tekst: “‘Allahu akbar’ er på sin vis blevet uløseligt forbundet med terrorisme. Dets virkelige betydning er langt mere uskyldig.”

 

Times nedtoner, ligesom den palæstinensisk-amerikanske aktivist og sharia-apologet Linda Sarsour, definitionen af “Allahu akbar” ved at insistere på, at det blot betyder “Gud er stor”.

 

Huffington Post skriver, at udtrykket i virkeligheden betyder “Gud er større”. Denne oversættelse bruges også af imamen Omar Suleiman, der er grundlægger og leder af Yaqeen Instituttet for Islamisk Forskning og adjunkt ved Islamiske Studier ved Southern Methodist University, i en kronik på CNN’s internetside. Suleiman sagde, at “Allahu akbar… burde være kendt som en hyldest til livet og ikke til død og ødelæggelse”.

 

“Allahu akbar” betyder i virkeligheden, at “Allah er større” end nogen som helst anden gud. Når det fremsiges, styrker det muslimer og får dem til at føle sig overlegne i forhold til resten af menneskeheden. “Allahu akbar” har i realiteten været et jihadistisk redskab siden islams tidligste år. Ifølge den højt respekterede hadith-samling (overlevering om profeten Muhammeds gerninger) Sahih Muslimindledte Allahs budbringer (Muhammed) et angreb mod jøderne i Khaybar, der lå 150 km nord for Medina, med kampråbet: “Allahu akbar, Khaybar står over for sin ødelæggelse”.

 

Det betyder ikke, at “Allahu akbar” altid fremsiges i en voldelig sammenhæng. Muslimer siger det også i forskellige harmløse situationer. Når det udråbes offentligt som et vredesudbrud, særligt under et angreb mod andre, er hensigten imidlertid at intimidere og true. Dets formål er at understrege, at angrebet bliver begået på vegne af Allah – ved at følge hans påbud om at dræbe fjender – og i forventning om at blive belønnet med det evige paradis.

 

Når Vestens etablerede medier hvidvasker et nøglebegreb i islam – jihad i Allahs navn – er disse “medløbere” både medskyldige i problemet og forhindrer dets løsning.

 

A.Z. Mohamed er født som muslim og opvokset i Mellemøsten.

 

Artiklen er udkommet på Gatestone Institute og den er oversat fra engelsk til dansk af Kirsten Valeur.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…