Vi har ry for verdens bedste boligstandard, men nu har vi fået ghetto-områder i et forfald, som man ikke troede muligt i Danmark

Indvandrerghetto i Aarhus Vest (Foto: Privat)

Vi bringer nedenfor en personlig beretning fra et ægtepar, som bor i et almennyttigt boligbyggeri på Fyn.

 

De fortæller om et område, der engang var velordnet og dejligt at bo i. Men i takt med, at beboernes sammensætning er blevet ændret, har de mange dårlige oplevelser i hverdagen.

 

Blandt andet konstaterer de, at mange indvandrere ikke viser nogen respekt for, hvordan man omgås hinanden og viser hensyn til hinanden i et dansk boligområde.

 

Resultatet er blandt andet, at affald flyder i området til glæde for rotterne.

 

Læs deres stærke beretning om, hvad de oplever i hverdagen. En beretning båret af bedrøvelse og vrede.

 

Andre oplever det samme

Der er som sagt tale om to almindelige beboeres personlige erfaringer og ikke om en større undersøgelse.

 

Men det står klart, at ægteparrets erfaringer ikke er noget helt specielt. Også andre steder forfalder den ordentlighed og respekt for medbeboerne, som traditionelt har præget danske boligområder.

 

Danske normer går i forfald og erstattes af normer fra kulturer, der ser helt anderledes på, hvordan man gør tingene i hverdagen.

 

Således er det ikke usædvanligt, at beboere bare smider affald ud over altankanten, så det ligger og flyder rundt i området og tiltrækker rotter.

 

Affald over altankanten i Slagelse

Den 24. august bragte sn.dk en reportage fra ghetto-området Ringparken i Slagelse. Artiklen begyndte således:

 

”Så længe det flyder med madrester, brugte bleer og stopfyldte skraldeposer i buske og lignende, lige så længe vil rotterne betragte Ringparken i Slagelse som det rene slaraffenland.”

 

”Kommunen konstaterer også, at nogle lejere bliver ved med at smide skrald, hvor det i hvert fald ikke skal kastes hen.”

 

Problemet med de små og – vil de fleste nok sige – ækle skabninger skyldes nemlig ikke mindst, at nogle beboere kyler skrald ud over altanen i stedet for at gå i kælderen. Eller hvor poserne nu skal hen, når der ikke kan være mere i.”

 

Sådan lyder det fra Slagelse Kommune, der har haft rottefængere i gang i området i et par måneder.

 

Total mangel på integration

Men problemet bliver ved med at genopstå, fordi der er en del beboere, der bare ikke vil indrette sig på, at de befinder sig i Danmark og derfor må følge de normer og regler, vi har her.

 

De gør, som det passer dem, og som de plejer. Eller som det hedder i sn.dk:

 

”Kommunen konstaterer også, at nogle lejere bliver ved med at smide skrald, hvor det i hvert fald ikke skal kastes hen.”

 

Selv om rottefængerne har været i gang i flere måneder, oplever beboere i visse områder af Ringparken stadig, at der løber rotter rundt.

 

I en del boligområder bliver det lavet en stor indsats for at holde affaldet og rotterne nede. Men problemerne fortsætter med at dukke op.

 

Affaldet og rotterne er et symptom på en total mangel på integration. Og et symptom på, hvor hurtigt et stykke Danmark kan gå i forfald, hvis indbyggere ikke har viljen til at værne om det.

 

Grå, triste altaner

Danske beboere kan også opleve dette forfald på anden vis.

 

For eksempel kan de traditionsrige blomsterprydede danske altaner blive afløst af grå og triste fremtoninger, hvor blomsterne er erstattet af parabolantenner, og hvor gardinerne konstant er trukket for vinduerne.

 

Tag en tur i nogle af disse områder og oplev, hvor langt det er fra den kærlige hånd, som danske boliger ofte nyder godt af.

 

Kriminalitet

Bag de grå triste altaner, affaldet og rotterne ligger ofte mere dybtgående problemer i ghetto-områder eller ghetto-lignende områder. For eksempel problemer med kriminalitet, herunder bander.

 

Som eksempel kan man igen tage Ringparken i Slagelse, som står på regeringens ghettoliste.

 

Ringparken og Motalavej som ligger i Korsør, har tårnhøj kriminalitet – antallet af anmeldelser er sågar højere end i nogen andre ”særligt udsatte boligområder” i landet.

 

Danmark splittes mere og mere op. Parallelsamfund, ofte med muslimsk baggrund, vokser sig større og stærkere – og flere danskere føler sig fremmede i deres eget land.

 

Det er denne fremmedgørelse, som ægteparret beskriver med tungt sind i artiklen nedenfor.

 

http://sn.dk/Slagelse/Lejere-smider-skrald-ud-over-altanen-Nu-vrimler-det-med-rotter/artikel/678002

 

http://sn.dk/Slagelse/Slagelse-ghettoer-er-mest-kriminelle/artikel/537066

Del på Facebook