Næsten halvdelen af alle voldtægtsdømte sidste år var indvandrere – somalierne er den gruppe, der er blevet dømt for de flest voldtægter

Arkiv/skærmprint YouTube

I går onsdag den 29. november anholdt Fyns Politi en 35-årig udlænding og sigtede ham for en voldtægt begået i den midtfynske by Glamsbjerg den 7. oktober.

 

I tirsdags efterlyste politiet udlændingen med et foto, som vi også bragte her i avisen, og det er henvendelser fra borgere, der har ført politiet frem til manden, oplyser Fyns Politi,

 

”Da den sigtede skal afhøres med tolk, har han endnu ikke taget stilling til sigtelsen,” hedder det i en pressemeddelelse fra den fynske politikreds.

 

Sidste år var næsten halvdelen af alle voldtægtsdømte udlændinge

Det er ikke spor overraskende, at det var en udlænding, der blev anholdt i Glamsbjerg-sagen.

 

Sidste år blev der i de danske retssale afsagt 66 domme for voldtægt, og blandt de dømte var næsten halvdelen eller i alt 30 dømte udlændinge, fremgår det af nye tal fra Danmarks Statistik

 

Og blandt udlændingene er de ikke-vestlige indvandrere i klart overtal med 28 voldtægtsdømte, medens indvandrere med vestlig baggrund udgør blot to, hvor de dømte er en bulgarer og en portugiser.

 

De resterende 36 voldtægtsdømte var af dansk oprindelse.

 

En overrepræsentation, der rykket

Tallene skal ses i sammenhæng med de forskellige befolkningsgruppers størrelse.

 

Hvad angår danske mænd udgjorde de i 2016 i alt 87 procent af den samlede mandlige befolkning i alderen 15 – 79 år. Blandt de voldtægtsdømte udgjorde de 55 procent.

 

Læs også
Somalisk familie med syv børn gik under jorden – nu er de tilbage i Odder og får hjælp fra Venligboere

Hvad angår mænd af ikke-vestlig oprindelse udgjorde de i 2016 otte procent af den samlede mandlige befolkning i alderen 15 – 79 år. Blande de voldtægtsdømte udgjorde de 42 procent.

 

Hvad angår mænd af vestlig oprindelse udgjorde de i 2016 fem procent af den mandlige befolkning i alderen 15 – 79 år. Blandt de voldtægtsdømte udgjorde de tre procent.

 

Somaliere og afghanere står bag en femtedel

Blandt de ikke-vestlige indvandrere var somalierne og afghanerne stærkt overrepræsenteret blandt de voldtægtsdømte i 2016.

 

Medens somaliske mænd i alderen 15 – 79 år i 2016 udgjorde fire procent af ikke-vestlige mænd i samme alder, stod de bag elleve procent af de voldtægtsdømte blandt de ikke vestlige indvandrere.

 

Samme forhold gør sig gældende, når det gælder afghanske mænd i aldersgruppen. De udgjorde lidt under fire procent og stod i lighed med somalierne bag elleve procent af de voldtægtsdømte blandt de ikke vestlige indvandrere.

 

Næsten tre hundrede ikke-vestlige dømt for voldtægt siden år 2000

Læs også
Somalierne er den største gruppe udlændinge i danske fængsler – mere end hver fjerde fange har nu udenlandsk baggrund

Siden år 2000 og til og med 2016 er i alt 285 ikke-vestlige indvandrere blevet dømt for voldtægt.

 

I samme periode var der 17 voldtægtsdømte indvandrere fra vestlige lande.

 

Blande de ikke-vestlige indvandrere er der fire grupper, som især gør sig gældende, og som er blevet dømt for ikke færre end 120 voldtægter ud af som nævnt 285 voldtægtsdømte.

 

Det er tyrkerne med 46 voldtægtsdomme, somalierne med 36 voldtægtsdomme, irakerne med 24 voldtægtsdomme og afghanerne med 14 voldtægtsdomme.

 

Målt i forhold til deres antal på fire procent af ikke-vestlige mænd topper somalierne med 13 procent af de 285 voldtægtsdømte ikke-vestlige indvandrere.

 

De irakiske mænd udgjorde i 2016 syv procent af ikke-vestlige mænd, men udgør med deres 24 domme otte procent af de 285 af de ikke-vestlige voldtægtsdømte i perioden år 2000 – 2016.

 

Læs også
Nye tal viser, at antallet af voldtægter stiger, og asylansøgere bliver dømt for vold i stor stil – men indbrud falder

Afghanske mænd udgjorde i 2016 små fire procent af den ikke-vestlig mandlige befolkning i 2016, men med 14 voldtægtsdømte står de for fem procent af samtlige.

 

For tyrkerne balancerer det. Her udgør mændende 16 procent af den samlede mandlige ikke-vestlige befolkning, ligesom også de 46 voldtægtsdømte tyrkere i alderen 15 – 79 år udgør 16 procent af samtlige dømte.

 

Her kan du læse mere om de domme, der blev afsagt i 2016, ligesom du også kan læse meget mere om de dømte:

http://www.statistikbanken.dk/10338

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…