Kom billigt på ferie

Sommerferien er lige om hjørnet, og det betyder FERIE! Er du heldig allerede at have planlagt og bestilt charterferien sydpå, kan nu gå og tælle ned, mens du glæder dig til afrejse. Tillader budgettet derimod ikke, at du tager en ferie sydpå, kan det være lidt irriterende at høre på vennekredsens rejseplaner, men fortvivl ikke. Du behøver ikke tage et dyrt sms lån for at komme på ferie. Du kommer nemlig langt på et lille budget, hvis du blot tænker lidt kreativt:

 

Pak cyklen og besøg venner

 

Man skal ikke kimse af sommerferie i Danmark. Hvert år valfarter et ukendt antal udenlandske turister til de Danmark for at opleve vores fantastiske land og kultur, så måske det er i år, at du skal lege turist i Danmark.

Har du en cykel, som du kan holde ud at køre lange strækninger på, har du allerede sikret dig dit transportmiddel kvit og frit. Køb eller lån nogle cykeltasker eller en cykeltrailer, så du kan have din oppakning med bagpå, når du begiver dig ud på tour de Danmark.

På danskturismefremme.dk kan du se, hvilke cykelruter, du kan følge rundt i Danmark, så brug lidt tid på at lave en plan for, hvilke byer du gerne vil besøge på din tur. Afsæt gerne en uges tid, så du har tid til at udforske byerne langs strækningen og holde pauser, når vejret indbyder til lange dage på stranden.

Ofte har vi venner og familie, som er geografisk placeret rundt om i Danmark. Aftal dage, hvor du kan lægge vejen forbi og måske kan låne en seng eller have at slå dit telt op i. Alternativt kan du på på naturstyrelsen.dk finde en oversigt over, hvor i Danmark, du gratis må opslå og overnatte i telt. På den måde holder du udgifterne helt i bund og skal kun bekoste mad, som du under alle omstændigheder vil skulle købe, selvom du ikke holder ferie.

 

Minicruise til Norge

 

Vil du gerne på storbyferie, kan du overveje et billigt cruise med eksempelvis Oslo Færgen, hvor du for bare 200 kr. pr. person kan blive transporteret fra Danmark til Norges hovedstad, Oslo. Med i prisen er overnatning i kahyt ud og hjem. Ønsker du ferie i mere end et par dage, kan du booke en eller to overnatninger på et billigt hostel, hvor du også kan lave din egen frokost og aftensmad.

Selvom maden ombord på færgen kan være bekosteligt, skal du ikke nødvendigvis købe mad i restauranten.  Du kan vælge en sandwich i kiosken eller medbringe din egen madpakke. På hjemvejen kan du købe takeaway med fra Oslo og købe toldfrie drikkevarer i bordershoppen ombord på færgen.

 

Houseswap

 

En stor post i feriebudgettet er omkostninger til overnatninger. Denne post kan du komme udenom, hvis du bytter din egen bolig med en familie/person fra udlandet – en såkaldt houseswap. I Danmark er det endnu ikke særlig udbredt at ’houseswappe’ dvs. bytte bolig, men i udlandet har det været brugt i mange år. Find de mest pålidelige udenlandske sider online, og kom i gang med at finde din foretrukne feriedestination.

Allerførst bør du dog sikre dig, at din udlejer eller reglerne i ejerforeningen tillader det, så du ikke får en påtale eller bliver smidt ud.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…