Der er nytårsløb mange steder i Danmark – her bliver der løbet i Herning for 28. år i træk

Foto: Ole Sørensen

Det er nu for 28. gang, man arrangerer nytårsløb med Snejbjerg Motion og Herning Løbeklub som de glade løbeværter.

 

Alle mulige vejr betingelser har det været, hvor man har måtte løbe i sne og minusgrader. I år var det dog fint løbevejr syntes de fleste. 500 friske løbere skulle ude på godt 21 km og 125 var på den kortere rute på 8 km.

 

Løbeveteraner!

Søren Garsdal fra Ikast er bidt af en gal løbehund. Fruen Oda har været med de fleste gange i langt over 30 år i Danmark og det store udland. De må åbenbart syntes, at dette løb her i Herning, er en god afslutning, på et hektisk løbeår for dem i veteranklassen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Video: Han er 80 år, berømt model og kvindebedårer – her er hemmeligheden bag hans succes

 

 

 

Der ventede også lidt lækkert, efter målstregen for de godt 600 løbere. Gode sponsorer har i alle årene sørget for, at der serveres brød, aspargessuppe og en øl til hvert ben. Således siger man godt nytår og herligt løbeår 2017.

 

Vinderen af halv Nytårsløbet, en halv maraton, blev landsholds løberen Jesper Fauerskou fra Herning. Det er Jesper i front med nr. 477.

 

 

 

 

 

Læs også
Boganmeldelse: “Til øllet – sund med øl i glas og gryde”

 

 

 

 

 

 

 

Nytårsløbet blev født for snart 30 år siden

Af den dengang 41-årige Ole Sørensen fra Herning, der med mange andre ville samle penge til Radio Herning, dengang den var ny i æteren.

 

Det blev til Danmarks første halve maraton, godt 21 kilometer over nytåret 1987/1988, hvor der blev samlet over 10.000 kroner ind, fra mange gode sponsorer i Midtjylland.

 

Læs også
Pokémon Go ekskluderer de børn, der ikke har den rigtige smartphone

Ole måtte også lade skægget falde for 1000 kroner.

 

Se det var begyndelsen til Nytårsløbet i Herning, hvor året efter løb en lille u – officiel flok over midnat. Men siden har løbet altid været den 31. december om formiddagen, med op til 900 deltagere.

 

Det har bredt sig

Mange steder i landet, har man nu også valgt, at arrangere nytårsløb den 31. december. Og I Herning hvor det startede for 28 år siden, har man nu også lagt en kortere rute ind på 8 km. Den var især populær blandt de yngre årgange.

 

Blandt de få der har deltaget alle 28 gange, var løbeveteranen Søren Garsdal fra Ikast, og Sørens hustru Oda har været med næsten alle 28 år.

 

Godt nytår fra stifteren af dette løb for snart 30 år siden.

 

Læs også
Asbjørn Riis er en af dem, der har fået en linseudskiftning på begge øjne – læs hvordan det gik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Dokumentationen vokser: Motion mindsker risikoen for kræft

Min gode cykelven Werner Blaudzun.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…