I næsten tre timer fulgte han efter nogle folk, som han anså for østeuropæiske tyve – men trods flere opringninger, kom politiet ikke

Colourbox

Jan Sørensen og hans familie havde indbrud i deres hus i vinterferien. Der blev stjålet seks designerstole. Deres boligkvarter har også oplevet en række andre indbrud.

 

Derfor var han på vagt, da han tidligt lørdag morgen hørte larm tæt ved deres bolig – på en parkeringsplads ved en børnehave. Hans kone og datter var kørt ind til Ribe.

 

Klokken var kun lidt over 4, og det var påfaldende, at nogen var i gang så tidligt. Han kunne på afstand se, at der holdt en lille hvid kassevogn på parkeringspladsen.

 

Han ringede 112 til alarmcentralen og fortalte om sin mistanke. Bagefter gik han ud i sin have og hørte to-tre mænd tale et østeuropæisk sprog.

 

Da mændene så gik væk, bevægede Jan sig over til deres bil og skrev dens nummer ned. Det var en svensk indregistreret Fiat Doblo.

 

Han kunne senere se, at mændene bar noget ind i bilen.

 

”Jeg kunne ikke se, hvad det var,” siger han. ”Jeg bad alarmcentralen sende en politipatrulje, men fik at vide, at man ikke umiddelbart havde nogen patruljevogne i nærheden. ”

 

Fulgte efter dem

Så besluttede Jan sig for selv at optage forfølgelsen af mændene i den hvide kassevogn. Det blev en længere køretur.

 

De kørte mod Ribe med Jan Sørensen bagefter i god afstand. Siden fortsatte de mod Tønder.

 

Det meste af tiden holdt han en kilometers afstand til dem, men uden at slippe dem af syne. I Skærbæk ringede han igen til alarmcentralen, men fik samme besked: De havde ingen patruljevogn til rådighed.

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

 

Da de var tæt på Tønder, ringede han en sidste gang til alarmcentralen. Da var klokken levet cirka 6.30. Men denne gang tog de slet ikke telefonen.

 

Frustreret

Jan Sørensen følte sig overbevist om, at det var tyveknægte, han jagtede.

 

”Jeg vil nødig kritisere politiet, fordi jeg ved, at deres ressourcer er begrænsede. Men om lovlydig borger er jeg frustreret og afmægtig, fordi vi åbenbart er kommet i en situation, hvor man ikke kan forvente at få hjælp fra politiet, når man ringer.”

 

Set udefra kan det være svært at vurdere, hvad politiet skulle have gjort. Specielt når man ikke ved, hvilke ressourcer der var til rådighed, og hvilke andre opgaver man havde på det tidspunkt.

 

Men Jan Sørensen ærgrer sig. Han brugte megen tid på at følge efter, hvad han mente var tyve. Måske skulle han have ladet være med det, men han gjorde det altså. Så er det selvfølgelig ikke sjovt, at det hele løber ud i sandet.

 

Læs også
Under en stor razzia kæmpede politiet med en aggressiv araber – da de fandt ud af, hvem de havde fat i, blev de rystede

http://www.jv.dk/esbjerg/Jan-fulgte-efter-tyve-men-politiet-kom-aldrig/artikel/2494405

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…