Hvem skal bestemme, om vi skal have kønsopdelt svømning?

Arkivskærmprint fra video fra en anden sammenhæng

Et stort samtaleemne i Århus, ja for den sags skyld et samtaleemne i hele landet, om vi skal have kønsopdelt svømning eller ej, og hvem skal bestemme det.

 

Folkeoplysningsloven giver mulighed for at oprette foreninger for at tilgodese et mindretal med særlige ønsker og i dette tilfælde, at man svømmer sammen med kvinder og kun kvinder, det står enhver frit for at oprette en sådan forening.

 

Men det er byrådet der har retten til bestemme, om man skal låse vores svømmehaller af i den normale åbningstid, så der ikke er adgang for mænd. Det er Byrådet der skal tage denne beslutning.

 

Når Nabinou Daiaby udtaler, at det skal Byrådet ikke blande sig i, tager hun fejl, det er sådan demokratiet virker og det bliver man nød til at rette sig efter.

 

Man kunne jo også mene, at man diskriminere mænd, hvis ikke der er adgang i den normale åbningstid, for dette køn. Det er der nogen, der skal tage en beslutning om, og det er i dette tilfælde Byrådets pligt og ret til at tage denne beslutning.

 

Der er et stort flertal i byrådet til at forsvare dette princip, at alle har lige adgang til kommunes institutioner og idrætsanlæg i den normale åbningstid.

 

Vi har så gode muligheder, her i landet, for at danne foreninger, så problemet er der ikke, hvis man vil følge de demokratiske spilleregler.

 

Som der er blevet sagt, at det er en hetz mod disse kvinder, så mener jeg det er usagligt at komme med sådan en påstand. Jeg kunne jo komme med den modsatte påstand, at det er en hetz imod demokratiet og mod andre borgere, at forbyde dem adgang til vores svømmehaller i den normale åbningstid.

 

Knud N. Mathiesen, Byrådsmedlem i Århus for Dansk Folkeparti

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…