Han var kriminel, tilhænger af Islamisk Stat … og ansat i Folketinget – en rystende beretning om dansk naivitet

Wikimedia

Den 28-årig Osman Sesay blev dræbt den 7. december 2015. Han sad i en bil sammen med en fremtrædende terrorist i Islamisk Stat. Så blev bilen ramt af missiler fra en amerikansk drone, der dræbte de to passagerer.

 

I 1992 kom Osman Sesay til Danmark fra det afrikanske land Sierra Leone sammen med sin mor og sine søskende. Han fik asyl her.

 

Men det var nu ikke den store taknemmelighed, han udviste over for det danske samfund. Allerede i skoletiden begik han alvorlig kriminalitet i form af røverier.

 

Han var kun 18 år, da han blev idømt tre et halvt års fængsel for ni røverier. Det oplyser Ekstra Bladet (11.3.17).

 

Forlod retten med bredt smil

Mens han afsonede denne straf, begik han et nyt røveri – tilsyneladende under udgang. Sammen med en anden røvede han Dagli’Brugsen i Stenstrup på Fyn.

 

Der var absolut ingen anger at spore hos ham. Ifølge fyens.dk forlod han retten med et stort smil på.

 

Her viste det danske samfund for første gang sin rystende naivitet.

 

Anklageren havde krævet, at han blev udvist af Danmark. Det er erfaringsmæssigt den straf, som forbrydere med indvandrerbaggrund virkelig frygter. Og det havde været en naturlig reaktion på hans alvorlige forbrydelser.

 

Men han fik lov til at blive – derfor det brede smil.

 

Kok i Folketinget

Læs også
Video: Den tiltalte opfører sig asocialt, så smider dommeren kappen og går håndfast til værks

Han fik endnu mere at glæde sig over. Han fik ikke bare ansættelse efter udstået straf, hvilket var godt for ham. Han blev ansat i centrum af den politiske magt i Danmark – Folketinget! Som kok.

 

Her viste det danske samfund for anden gang sin naivitet.

 

En mand med alvorlig kriminalitet i bagagen hører ikke hjemme et sted, hvor forbrydelser ikke bare kan ramme de konkrete ofre, men hele det danske samfund. Vold mod en statsminister eller lignende er ikke en privat sag.

 

Sesay charmede sig dog åbenbart ind på sin nye arbejdsplads. Han var sød, venlig og så oven i købet godt ud. I Danmark kan det være tilstrækkeligt til, at man tager hovedet under armen og fejer alle betænkeligheder til side.

 

Det er selvfølgelig vores skyld, at han endte som terrorist

Ekstra Bladet fortæller historien om, hvad der siden skete. Den er baseret på en anonym kollega i Folketinget, der beskriver Sesay i de mest sukkersøde vendinger.

 

Ifølge denne kilde er det ene og alene det danske samfunds skyld, at han udviklede sig til et monster.

Læs også
En ganske almindelig 19-årig dansker blev truet med at miste sit øje i brutal afpresning fra somalier, der styrede sine aktiviteter fra fængslet

 

Her har vi det tredje eksempel på rystende naivitet i det danske samfund.

 

Sesay begyndte tidligt på en alvorlig kriminel løbebane og han endte hos terrorbevægelsen Islamisk Stat, der arbejder på at sprede død og ødelæggelse i Danmark. Alligevel drejer hele Ekstra Bladets historie sig om, at vores samfund har været ondt mod ham!

 

Rabiat islamist løb rundt på Christiansborg

Han blev anholdt på sin arbejdsplads i Folketinget. Han var mistænkt for at have været udkigsmand under et røveri på Østerbro i København, og han blev varetægtsfængslet i isolation.

 

Hvor længe det varede, og hvad der skete med ham i retssystemet står uklart.

 

Men han mødte under sin fængsling en rabiat islamistisk imam, som radikaliserede ham. Da han kom ud, fik han tilknytning til forskellige ekstreme moskeer. Han indgik også et arrangeret ægteskab med en jordansk kvinde.

 

Læs også
Udvisningsdømte Danny Abdallah hygger sig med biler og byture, selv om han burde være på udrejsecentret Kærshovedgård

Ifølge Ekstra Bladet vendte han åbenbart tilbage til arbejdet i Folketinget. Her løb en rabiat islamist altså frit omkring.

 

Hvor var det synd …

Han var kriminel, og han sluttede sig til terroristerne. Men det var slet ikke hans eget valg eller hans egen skyld, må man forstå. Det var vores skyld. Som Ekstra Bladets medløbende kilde siger:

 

”Som jeg ser det, blev han smadret af systemet.”

 

Han endte så hos Islamisk Stat i dets hovedby Raqqa, der er overbefolket med blodige bødler. Han sad oven i købet i en bil sammen med én af de værste, da de amerikanske missiler ramte.

 

Hvor var det synd for denne ’søde dreng’, at han ikke fik lov til at fortsætte med sin hellige krig.

 

 

Læs også
Kvindelig fængselsbetjent udsat for grov vold – indsat skar hende i halsen med barberblad

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…