Emmanuel Macrons regering bør have fokus på energi, migration og klima!

Wikipedia

Kommentar:

 

Emmanuel Macron kom til magten på en intelligent måde. Han giftede sig med sin lærer, arbejdede med økonomi og politik og stillede så op som kandidat til præsidentposten i Frankrig – alene, uden politik og parti bag sig. Han kunne sige og love, hvad han ville uden et kritiserende bagland. Han skal nu forme sin politik, der viser, hvilken vej han ønsker at gå. Emmanuel Macron har udstråling som en Kennedy, Tony Blair eller Obama og fandt et godt slagord (En marche). Han har fornemmelse for, hvordan man vinder en valgkamp.

 

Macron vil hverken være til højre eller venstre men skabe et midterparti for at dække alt og alle og få gode ideer fra andre – holde med Merkel og samarbejde med EU – og dem, der kan støtte ham i hans fremtidige lederskab. Emmanuel Macron er en bevægelse, der langt overgår Uffe Elbæk fra Alternativet, der også startede som en bevægelse baseret på følelser og fornemmelser.

 

Macron skal føre en politik, der kan indfri nogle af vælgernes forventninger, og verden trænger til en ny politik, da den hidtidige politik, baseret på vækst og flere mennesker til at producere mere, ikke længere dur. I en forurenet, overbefolket verden med katastrofale klimaændringer, skal fokus sættes ikke kun på økonomi og arbejdsløshed men også på energi og klima – og overbefolkning.

 

Emmanuel Macron bør på energiområdet ikke droppe fransk atomkraft, som i dag yder sit store bidrag til at levere stabil energi og gør landet til et af de mindst CO2 udledende lande i verden. Forurening koster årligt 48.000 franskmænd livet, og franske byer er ind imellem dækket af smog.

 

Energi spiller en stor rolle i klimaproblemet. Vind og sol leverer kun, når vinden blæser, og solen skinner, så der skal være en stabil backup energi. Da biomasse ikke er CO2 neutral og kan resultere i skovrydning, er der faktisk kun kernekraft, der kan levere, men det kræver en holdningsændring.

 

Det nytter ikke bare at bruge ordet ’grøn’ og tro, at alt løser sig, og ord som bæredygtighed bruges i dag om alt lige fra sko til skibe og landbrug.  Et bæredygtigt land vil være befolket med det antal mennesker, der ikke bruger flere af landets ressourcer, end det kan nå at regenerere. Danmark ville være bæredygtigt med 4 mio. mennesker men nærmer sig 6 mio. Det kræver infrastruktur, energi og vand, flere institutioner og mere hjælp til alt og alle, der ikke yder et bidrag til samfundet.

 

Macron og de andre EU ledere skal tackle problemet med immigration og integration for dem, der får ophold i EU. Folk flygter fra deres hjemlande bl.a. på grund af overbefolkning og konflikter mellem forskellige religioner og søger til Europa, hvor de regner med at kunne leve i fred. Europa bliver derved påtvunget et sammensurium af mange religioner og kulturer, og det er paradoksalt, at de samme immigranter ofte fortsætter deres opsplitning i det nye land og skaber nye konflikter. Macron og de andre EU ledere skal tackle dette, så disse konflikter ikke fortsætter – konflikter om kultur, holdninger og religion, som immigranterne flygtede fra men tog med i bagagen.

 

Befolkningsvækst og klima hænger sammen. Man kan ikke bremse den globale opvarmning uden at stoppe befolkningstilvæksten. Ansvarlighed og familieplanlægning kræver en indsats fra alle og bør være en bevægelse, der breder sig til hele verden. Overbefolkning er den egentlige årsag til den globale opvarmning, da flere mennesker forurener mere og udleder mere CO2!

 

Det bliver interessant at følge den franske præsident Emmanuel Macron i de kommende år – eller bare de første 100 dage, og det bliver interessant, om han kan gøre en forskel for Frankrig og EU.

 

Læs også
David Attenborough: ”Vi har ikke bare ruineret planeten, vi har ødelagt den”

Jonna Vejrup Carlsen, global-alarm.dk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…