Dommer blev folkehelt, da han sagde til kriminel afrikansk flygtning: ”Hvis det er sådan noget lort hos os, hvorfor er du her så?”

Dommer Stephan Zantke (Skærmprint YouTube)

Kun få mennesker kendte dommer Stephan Zantke fra den tyske by Zwickau. Men det ændrede sig med et slag på grund af én enkelt sætning, som han udtalte i retssalen.

 

Siden har han været folkehelt. Om sin nu berømte sætning siger han til Die Welt: ”Jeg har kun fået positive reaktioner – over hele Europa.”

 

”Det er jo ellers ikke mit ordvalg”

Dommer Zantke havde en dybt kriminel afrikansk flygtning i retten. Manden er 29 år og omtales som Mohamed F. Han er fra Libyen.

 

Mohamed F. havde smadret løs på det asylcenter, hvor han boede. Skaderne beløb sig til meget store summer. Han havde også angrebet en medarbejder på centeret med en kniv.

 

Videre havde han kastet en ølflaske mod et syvårigt barn i et supermarked. Desuden havde han spyttet på politibetjente og svinet tyske kvinder til. De blev kaldt ”nazi-luder” og ”lorte-tysker”.

 

Dommer Zantke siger: ”Da han så også i retssalen sagde ’lorte-tyskere’ og ’lorte-Tyskland’, fik jeg nok.”

 

Så faldt den berømte sætning fra dommeren: ”Hvis det er sådan noget lort hos os, hvorfor er du her så?”

 

De stærke positive reaktioner på denne ene sætning viser, hvor meget folk savner, at deres samfund optræder med styrke og autoritet over for migranter, der viser total mangel på respekt.

 

Dommer Zantke bekræfter over for Die Welt, at han sagde sådan, og han føjer til: ”Det er jo ellers ikke et ordvalg, jeg plejer at bruge. Men jeg står ved meningen med mine ord.”

 

Hård straf

Læs også
Bliver en vis Annegret Kramp-Karrenbauer – også kaldt AKK – Tysklands næste kansler?

Zantke gav i det hele taget manden fra Libyen en ordentlig overhaling:

 

”Vores skattepenge betaler for, at du har tag over hovedet – og så må vi nu oven i købt betale for de skader, som du har forårsaget.”

 

Han kaldte libyeren kvindefjendsk og hensynsløs over for børn. Og så spurgte han den anklagede: ”Hvad ville der ske, hvis man begik den slags lovovertrædelser i Libyen? Så ville man vist ikke overleve …”

 

Den 54-årige Zantke gav også afrikaneren en hård straf.

 

Anklageren havde krævet 15 måneders betinget fængsel. Men dommen lød på to et halvt års ubetinget fængsel. Smak.

 

Efter turen i Stephan Zantkes retssal har libyeren i øvrigt været i retten for en anden forbrydelse, der blev begået kort tid efter de andre kriminelle handlinger.

 

Læs også
Afrikaner fik afvist sin asylansøgning, men han blev ikke udvist – det fik frygtelige konsekvenser for en 9-årig pige

Mange begejstrede reaktioner

Dommer Zantkes berømte sætning og hans kontante dom har indbragt ham forskellige øgenavne. Blandt andet ”Dommer Knaldhård” og ”Dommer Nådesløs”.

 

Men Zantke afviser disse navne. ”Nej, jeg er ikke knaldhård,” siger han. ”Jeg er retfærdig. Jeg anvender bare loven.”

 

Det får han mange begejstrede reaktioner på. Fra politifolk til politikere. Fra tyskere til borgere i diverse andre europæiske lande.

 

Der synes at være en stor længsel efter folk af dommer Zantkes støbning.

 

https://www.welt.de/vermischtes/article171380770/Richter-fragt-Fluechtling-Warum-sind-Sie-dann-hier.html?wtrid=socialmedia.email.sharebutton

 

https://www.welt.de/politik/deutschland/article171512818/Als-er-dann-noch-Scheissdeutschland-sagte-reichte-es-mir.html

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…