Det er ikke kun i København: Invasion af sigøjnere forpester by i en sådan grad, at tyskerne flygter

Arkiv/ YouTube

Det roma-svineri, som københavnerne oplever, er for intet at regne mod det, der er overgået byen Duisburg, som med en lille halv million indbyggere ligger i delstaten Nordhrein Westfalen

 

Det er blandt andet gået hårdt ud over det tidligere berømte tyrkiske kvarter, Marxloh, hvor affald nu flyder alle steder.

 

Husene forfalder. Nogle er blevet erklæret direkte sundhedsfarlige af myndighederne.

 

Den tyske avis Die Welt har besøgt byen og blandt andet snakket med en tyrker. Han vil ikke opgive sit navn, men har boet her i 35 år, og han lægger ikke skjul på, hvad han mener:

 

”Alt var godt her, indtil de kom. Siden da er det gået ned ad bakke overalt. Det er de indvandrere fra Rumænien og Bulgarien, som for det meste hører til den etniske gruppe af romaer. Omkring 30.000 bor nu i Duisburg, men ingen ved præcis hvor mange.”

 

Var engang byens stolthed

Det tyrkiske kvarter Marxloh var engang en succeshistorie om integration, som byen Duisburg i mange år var stolt af.

 

Tyrkerne skabte selv bydelen, som med sine mange berømte udstyrsbutikker med brudetøj tiltrak unge tyrkiske par fra det meste af Europa, ligesom kvarteret var domineret skobutikker og smykkeforretninger.

 

De mange butiksvinduer var kunstfærdigt dekorerede og priserne høje. Kvarteret boomede og selv New York Times rapporterede om ”miraklet Marxloh”.

 

Men de tider er forbi, skriver Die Welt.

 

Nu er det hele i forfald. Gaderne flyder med skidt og affald og tyrkerne er flygtet, efter at et stigende antal romaer fra Rumænien og Bulgarien har taget kvarteret i besiddelse.

Læs også
Bliver en vis Annegret Kramp-Karrenbauer – også kaldt AKK – Tysklands næste kansler?

 

Og tiderne har længe været forbi for Duisburg

Forfaldet i Duisburg har takket være roma-invasionen stået på i flere år og ikke blot i den tidligere berømte bydel Marxloh.

 

Også forstaden Rheinhausen er hårdt ramt, skrev den engelske avis Daily Mail allerede i 2013.

 

Rheinharusen er en forsmag på Europas fremtid, som byens venstreorienterede borgmester, Soeren Link, udtrykker det.

 

Her bor omkring 6.700 rumænere og bulgarere. De fleste af dem er romaer. Altså sigøjnere. I øjeblikket kommer der cirka 400 nye til hver måned.

 

De indfødte tyskere er forlængst flygtet. Truet og presset væk af kriminalitet og ubeskriveligt uhumske forhold. Kun tre tyske familier er nu tilbage i forstadens bebyggelse.

 

Læs også
Afrikaner fik afvist sin asylansøgning, men han blev ikke udvist – det fik frygtelige konsekvenser for en 9-årig pige

Omgivelserne er ifølge Daily Mails korrespondent, Louise Eccles, ubeskrivelige. Rundt omkring boligblokkene flyder det med affald, kasserede møbler og menneskelige eskrementer.

 

Flygtede fra svineri, larm og kriminalitet

Nu 65-årige Marlene Bothge boede her indtil for 18 måneder siden, indtil hun sammen med sin mand gav op og flyttede. Svineriet, larmen og kriminaliteten blev til sidst for meget.

 

“De forrettede deres afføring og tissede i korridorerne og på trappeopgangen. Både børn og voksne,” fortæller hun og fortsætter:

 

“Mændene sad altid uden for og spillede kort, og hvis de blev trængende trak de bare bukserne ned og forrettede deres afføring eller tissede der, hvor de var. Jeg forstår det ikke. De havde jo toiletter.”

 

Rotter overalt i trappeopgangen

Medens Marlene Bothge boede der, følte hun sig til sidst så truet, at hun anskaffede sig en voltpistol og forbød sine børn at komme.

 

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

“Trappeopgangen blev til sidst så svinsk, at jeg ikke mere ville have, at mine børn kom og besøgte mig. Der var rotter overalt og en ubeskrivelig larm om natten,” fortæller Marlene og fortsætter:

 

”Og de stjal alt. Både elektriske pærer og selv de malerier og blomster, jeg havde købt for at få korridoren til at se pæn ud. En ny dørmåtte, jeg havde lagt ud, lå kun et kvarter, og så var den væk,” fortæller hun.

 

Lever af børnepenge

Lejlighederne i forstaden er primært beregnet til familier med to eller tre børn, men ofte bor der op til 14-15 personer i hver lejlighed.

 

Myndighederne skønner, at cirka halvdelen af de omkring 6.700 rumænere og bulgarere, der bor i forstaden, er børn. Og det er der en grund til.

 

Vasil, 23, kommer fra Rumænien og har tre børn, og selvom han er arbejdsløs foretrækker han langt at bo i Tyskland fremfor i Rumænien, hvor han havde arbejde.

 

“I Rumænien fik jeg 10 euro, cirka 75 kroner om måneden for børnene. Her får jeg 200 euro, cirka 1.500 kroner om måneden. Vi har det godt her,” siger han.

Læs også
Utrygheden er steget på Indre Nørrebro og på Vesterbro

 

Børnene bruges også til kriminalitet

Udover børnepengene er børnene også en indtægtskilde på anden måde.

 

“De bliver sendt ud for at skaffe penge. Enten gennem lommetyveri eller via prostitution. Det er blevet et stort problem,” fortæller politiassistent Hannah Beuckmann.

 

Det samme gælder de voksnes kriminalitet. Myndighederne erkender, at der i udkanten af forstanden nu findes beboere, der ikke tør forlade deres hjem, efter at de er blevet overfaldet to – tre gange.

 

Er rasende på EU

I Duisburg retter man vreden mod EU.

 

“De skulle have indset, hvad der ville ske, når man åbner dørene for så fattige lande,” siger Marlene Bothge.

Læs også
Kritikere af stram udlændingepolitik aner ikke, hvad de taler om – her kommer en historie fra det virkelige liv

 

Hos den pensionerede arkitekt Hans Halle, 65, og hans Kone Helga, 63, er udmeldingen helt anderledes kontant.

 

De bor i udkanten af forstaden Rheinhausen i en villa, der på blot et år er faldet i værdi fra 1,7 millioner kroner til 668.000 kroner i takt med, at rumænere og bulgarere flyttede ind i nabolaget.

 

De havde oprindeligt planlagt at sælge villaen, når børnene var flytttet hjemmefra og i stedet bosætte sig i en lejlighed i den indre by. Den drøm må de nu opgive

 

“For blot et år siden var det her et normalt område. Nu er det slum. Vi føler os svigtet, og vi er rasende på EU,” siger Helga til Daily Mail.

 

Nu bor de i en villa, de ikke kan komme af med og føler sig utrygge i deres eget hjem. De er blevet spyttet på, de er blevet truet, og deres bil har flere gange været udsat for hærværk.

 

“Kvinderne her går ikke mere alene ud om aftenen. Jeg beder min mand følge mig, selv når jeg blot skal fra entredøren og hen til bilen. Det her er ikke et liv, der er værd at leve,” siger Helga Halle.

 

Borgmesteren: de kommer kun for at nasse og sende deres børn ud og stjæle

Duisburgs venstreorienterede borgmester, Soeren Link, gjorde sig for kort tid siden kendt ud over Tysklands grænser med en bemærkning om, at det eneste rumænere og bulgarere fortager sig i Tyskland er, “at lave affaldsbunker, der er højere end mig, og sende deres børn ud at stjæle.”

 

I øjeblikket strømmer rumænere og bulgarere ind i Tyskland. Dels på falske arbejdspapirer og dels regulært illegalt. Alene i Duisburg kommer der i øjeblikket som nævnt omkring 400 om måneden.

 

Og borgmester Soeren Link er ikke i tvivl om årsagen:

 

“De ser frem til næste år, (hvor Rumænien og Bulgarien bliver medlem af Schengen -red), hvorefter de så kan gøre krav på den sociale velfærd, som gælder for alle. Og det er jeg overbevist om, at de vil,” siger han.

 

Er endnu ikke fuldgyldige medlemmer

Rumænien og Bulgarien er dog endnu ikke blevet fuldgyldige medlemmer af Schengen.

 

Men alligevel er strømmen af romaer til Duisburg forsat siden 2013 og antallet er nu oppe på omkring 60.000.

 

Det mener man i hver fald. Men ingen har rigtigt styr på det.

 

Du kan læse hele artiklen i Die Welt her:

https://www.welt.de/regionales/nrw/article158954982/Die-skrupellosen-Methoden-Duisburgs-gegen-Roma.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…