Den danske grænsekontrol bliver ikke fjernet, og den bør ikke fjernes – tværtimod er der behov for at gøre den stærkere

Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Østrig har en midlertidig grænsekontrol med EU-Kommissionens tilladelse. Den er flere gange blevet forlænget, og det vil nu ske igen.

 

Den skulle egentlig udløbe her i midten af maj. Men flere af landene har klart tilkendegivet, at man ønsker at forlænge den.

 

Nu har EU-Kommissionen givet sig. Grænsekontrollen bliver forlænget – denne gang endda med et halvt år, fordi man ikke vil have ballade om emnet ved det tyske valg den 24. september i år.

 

Men EU-Kommissionen understreger, at det vil være slut, når denne periode udløber. I det kommende halve år skal kontrollen udfases.

 

Det skal man ikke tro på. I de berørte lande er den politiske vilje til at fastholde grænsekontrollen så stærk, at den vil køre videre, uanset hvad der står i reglerne.

 

Grænsekontrollen bliver ikke fjernet, og den bør ikke fjernes – tværtimod er der behov for at gøre den stærkere.

 

Krav om fortsat kontrol

I Danmark siger udlændingeminister Inger Støjberg: ”Jeg ser ikke for mig, at den danske grænsekontrol bliver ophævet lige foreløbig.” (Berlingske)

 

Sveriges indenrigsminister Anders Ygeman taler om ”et permanent højere niveau af grænsekontrol”.

 

I Østrig har indenrigsminister Wolfgang Sobotka gjort det klart, at grænsekontrollen skal fastholdes. ”Jeg må ganske enkelt vide, hvem der kommer ind i vores land,” som han siger.

 

I Tyskland gik Bayerns magtfulde ministerpræsident Horst Seehofer, der også er formand for Angela Merkels søsterparti CSU, i går ud med kravet om at fastholde grænsekontrollen.

Læs også
Langt over to hundrede menneskesmuglere er fængslet på grund af grænsekontrol – men Radikale kaldet det symbolpolitik

 

Han føjede til, at man om nødvendigt måtte supplere dette med at lukke Brenner-passet mellem Italien og Østrig af (Rheinische Post). Østrig har flere gange truet med at gøre dette.

 

Langt de fleste migranter til Tyskland kommer ind via Bayern. Seehofer lægger i realiteten op til at lukke asylruten fra Italien af på samme måde, som man har gjort det med Balkan-ruten fra Grækenland.

 

Overhovedet ikke styr på migranterne

Det store asylpres er flyttet fra Grækenland til Italien.

 

Den Internationale Organisation for Migration (IOM) har netop meddelt, at 36.883 migranter er kommet til Italien i perioden 1. januar til 26. april i år.

 

Kun nogle få procent af disse får asyl i Italien, og der er overhovedet ikke styr på, hvad der sker med resten.

 

Læs også
Video afslører menneskesmuglernes nye vej til at få illegale afrikanere ind i Europa

En del af dem synes at blive illegalt i Italien. Mange prøver at komme videre op gennem Europa.

 

Terror og illegale parallelsamfund

I landene omkring Italien og længere nordpå betragtes denne ukontrollerede strøm af migranter som en alvorlig trussel.

 

For det første øger den risikoen for terror. Terrorister skjuler sig blandt migranterne.

 

For det andet betyder denne udvikling, at antallet af illegale migranter i de europæiske lande øges kraftigt. Denne udvikling ses også i Danmark.

 

Der er fare for kæmpestore parallelsamfund, hvor folk fra Afrika og Mellemøsten lever uden for myndighedernes rækkevidde – ofte i rå miljøer med høj kriminalitet.

 

Man ved ikke, om man skal grine eller græde

Læs også
Omvendt grænsekontrol: De kriminelle fik et chok og politiet kunne gnide sig i hænderne over fangsten

Strømmen af illegale migranter får efterhånden kraften til at skabe varige og alvorlige ødelæggelser i de europæiske samfund, herunder Danmark. De enkelte lande mister kontrollen med, hvad der foregår.

 

Denne udvikling skal for alt i verden bremses. Det kræver en stærk kontrol med grænserne. EU’s ydre grænser er fortsat meget åbne. Derfor insisterer mange lande med rette på en national grænsekontrol.

 

Man ved ikke, om man skal grine eller græde, når man hører Dansk Politiforbunds formand Claus Oxfeldt angribe grænsekontrollen ud fra snævre fagforeningsinteresser.

 

Man ved ikke, om man skal grine eller græde, når man hører erhvervskredse klage over de ganske minimale forsinkelser, som en sådan kontrol kan medføre.

 

Det bliver en stadig større opgave at få styr på den illegale strøm. Det får stadig større konsekvenser for det danske samfund, hvis det ikke sker.

 

Derfor skal grænsekontrollen ikke fjernes. Den skal forstærkes.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…