Balladen om den danske politiledelse er kun begyndelsen – i Sverige er politiet ved at bryde sammen under presset fra indvandringen

Arkiv/Sverige

Den ikke-vestlige indvandring sætter dansk politi under et enormt pres. Ikke mindst bandernes hærgen konfronterer politiet med store udfordringer.

 

Politifolk bliver mere og mere frustrerede over, at de mangler ressourcerne til at få styr på situationen.

 

Denne ulidelige situation har fået røster i politiet til at rette et skarpt angreb på rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

 

Det gælder især Torben Ryttergaard, fællestillidsmand i Operativ Special Afdeling, der rummer den såkaldte bandeenhed. Han ønsker, at Højbjerg forlader sin post.

 

Ryttergaard og andre kritiserer Højbjerg for at give indtryk af, at politiet har ressourcer nok til at bekæmpe banderne.

 

Han har ikke gjort det klart for politikerne, hvor alvorlig situationen er, men har hele tiden forsøgt at tilpasse sig, lyder kritikken.

 

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, har ligeledes angrebet Højbjerg.

 

Det kan blive meget værre

En rystet Jens Henrik Højbjerg forsikrer, at han også vil have flere ressourcer til at bekæmpe banderne.

 

Hvad der sker med Højbjerg, er svært at sige. Men én ting er sikker:

 

Presset på politiet kan blive meget værre. Dette er formentlig kun begyndelsen.

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

 

I Sverige er belastningen af politiet nået langt ud i det ekstreme. Takket være den importerede voldskultur, som banderne repræsenterer.

 

Opsigtsvækkende leder i svensk avis

Mandag bragte avisen Sydsvenskan en ledende artikel med den opsigtsvækkende overskrift: ”En politistyrke på grænsen til sammenbrud”.

 

Lederen omtaler et interview i Dagens Nyheter i marts 2016, hvor vice-rigspolitichefen svarede på kritik af politiet.

 

Han mente, at der var styr på tingene: ”Ved udgangen af 2016 vil jeg kunne sidde selvsikkert her og sige: ’Hvad sagde jeg’?’”

 

Men svensk politi kom ud i stadig større problemer. I juni i år måtte rigspolitichefen rette en appel til resten af samfundet: ”Hjælp os, hjælp os!”

 

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

200 kriminelle netværk

For nylig har politiet fremlagt en rapport om ”udsatte områder”. Dem har man fået stadig flere af i Sverige. I dag er der 61.

 

Af disse beskrives 23 som ”særligt udsatte områder”. Her er det ”svært eller næsten umuligt for politiet at klare sine opgaver”.

 

I de ”udsatte områder” er der 5.000 kriminelle personer og 200 kriminelle netværk! Det kan politiet ikke klare i dag, siger rigspolitichefen:

 

”Se ti år tilbage, situationen er blevet forværret, og den vil naturligvis blive yderligere forværret, hvis der ikke gøres noget markant.”

 

Lederen i Sydsvenskan påpeger, at antallet af skyderier er vokset dramatisk i løbet af de seneste ti år.

 

I første halvår i år har der været 40 skudvekslinger i Malmø – det meste banderelateret. Seks personer er blevet dræbt, lige så mange som i hele 2016. Sagerne belaster politiets ressourcer voldsomt.

Læs også
Efter drab og eksplosioner: Kriminaliteten fra Malmø er ved at brede sig til Danmark, lyder det fra svensk politichef

 

Kraftig oprustning

Bandeproblemerne er mere ud af kontrol i Sverige end i Danmark. Men der er overhængende risiko for, at Danmark bevæger sig i samme retning.

 

Skal det undgås, vil det kræve det en kraftig løbende oprustning af dansk politis ressourcer – og et stop for den ikke-vestlige tilstrømning.

 

Den aktuelle politidebat er kun begyndelsen.

 

https://www.sydsvenskan.se/2017-08-07/en-poliskar-pa-gransen-till-sammanbrott

 

https://denkorteavis.dk/2017/politikere-og-medier-har-holdt-handen-over-rigspolitichef-jens-henrik-hojbjerg-nu-kommer-et-tiltraengt-opgor-med-hans-linje-fra-politiet-selv/

 

Læs også
Voldelige elever har taget magten i svenske skoler – “lærerne tør knap nok gå forbi dem på trapperne”
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…