Politikere og medier har holdt hånden over rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg – nu kommer et tiltrængt opgør med hans linje fra politiet selv

Jens Henrik Højbjerg (Foto: You Tube)

Bandekonflikten har sat rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg under alvorligt pres.

 

Lørdag gik chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Skov, ud med en opsigtsvækkende advarsel om, at unge mænd skulle passe på med at gå på gaden i de områder, hvor banderne slås.

 

Indirekte sagde Skov dermed, at politiet ikke have ressourcerne til at sikre lov og orden i gaderne.

 

Dette stod i stærk kontrast til Jens Henrik Højbjergs gentagne forsikringer om, at politiet har de fornødne ressourcer til at holde styr på banderne.

 

Søndag kritiserede Venstre politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, så Højbjerg for hele tiden at forsikre, at politiet har ressourcer nok.

 

Politikerne måtte nu konstatere, at de var blevet dårligt informerede.

 

Kritik fra politifolk

Nu rykker flere politifolk, der har fingeren på pulsen i forhold til banderne i København, ud med åben kritik af deres chef.

 

Torben Ryttergaard, der er fællestillidsmand i Operativ Special Afdeling på Københavns Politigård, der også rummer den såkaldte bandeenhed, er meget klar i mælet:

 

”Jeg og mine kolleger håber, at vi snart ser en anden i spidsen for dansk politi, da tilliden til, at vores øverste chef fortæller det reelle billede af situationen, ganske enkelt ikke er til stede længere.” (Berlingske)

 

Ryttergaards hårde kritik følges op af Michael Møller, der er formand for Københavns Politiforening. Han siger, at manglende ressourcer er gået ud over kampen mod banderne.

Læs også
Løkke bør ubetinget trække Danmark ud af FN’s migrationspagt – disse punkter viser, at den er en katastrofe

 

Ifølge Møller skyldes det blandt andet Højbjergs krav om at opprioritere økonomisk kriminalitet. ”Det har betydet, at den fremadrettede efterforskning mod banderne blev påvirket i sindssyg grad.” (Berlingske)

 

Man må formode, at Jakob Ellemann-Jensens kritik var baseret på informationer fra utilfredse politifolk.

 

Højbjergs taburet synes at vakle under ham.

 

Den Korte Avis’ holdning

Den Korte Avis har længe som et af de eneste medier været konsekvent kritisk over for Jens Henrik Højbjergs skønmalerier.

 

Gang på gang har vi understreget, at der ikke var tilstrækkeligt styr på de nye, kæmpestore udfordringer, som indvandringen fører med sig. Herunder både bandekriminalitet og grænsekontrol.

 

Læs også
20.000 bevæbnede migranter står klar til at storme grænse for at komme til blandt andet Danmark

Gang på gang har vi påpeget, at problemerne var langt større, end politiledelsen gav indtryk af.

 

Man har således udsendt optimistiske meldinger om faldende kriminalitet, selv om voldsforbrydelser og sexforbrydelser er steget stærkt – med en klar overrepræsentation blandt indvandrere.

 

Strømlinet manager

Under Højbjerg har politiledelsen for det første været præget af en politisk korrekt fornægtelse af indvandringens konsekvenser.

 

For det andet har den været præget af stadige bestræbelser på at indynde sig hos politikerne ved at forsikre, at man sagtens kunne klare sine opgaver uden flere penge.

 

Højbjerg har mere optrådt som politikernes strømlinede manager end som en mand, der var solidarisk med sine politifolks oplevelse af tingene.

 

Nu begynder politifolkenes frustrationer at løbe over. Og politikerne må se i øjnene, at problemerne er langt større, end de troede.

Læs også
Svindelsagerne mod Britta Nielsen, store virksomheder og Asmaas mand undergraver tilliden i det danske samfund

 

Danske mediers svigt

Det ville være synd at sige, at de danske medier har givet et nøgternt billede af politiets betrængte situation.

 

I vidt omfang har man fornægtet de store krav, som importen af en voldskultur stiller politiet over for. Ukritisk har man slugt Højbjergs politisk korrekte lirum-larum med de misvisende statistikker.

 

Ofte har Den Korte Avis stået temmelig alene, når vi har påpeget disse ting.

 

Selv nu, hvor bandekrigen er eksploderet, har de fleste danske medier svært ved at fortælle befolkningen, at banderne er dominerede af indvandrere.

 

Men det kommer måske. Nu kan alle pludselig se, at der er noget galt. Så man får travlt med at lade, som om man altid har været forrest i kampen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…