Avisforside med to par flotte ben udløser forargelse – det kaldes ’sexisme’, og nu bliver der klaget til pressenævnet

To par flotte dameben på forsiden af den engelske tabloidavis Daily Mail har udløst et veritabelt ramaskrig.

 

Benene tilhører dels den britiske premierminister Theresa May og dels den skotske førsteminister, Nicola Sturgeon, leder af Det Skotske Nationalparti (SNP). De er fotograferet, medens de sidder ved siden af hinanden iført nederdel og jakke.

 

Fotoet er taget den 27. marts efter et møde mellem Theresa May og Nicola Sturgeon om skotsk løsrivelse fra Storbritannien som følge af Storbritanniens udmelding af EU, hvor Skotland ønsker at fortsætte som medlem.

 

Daily Mail præsenterer fotoet på forsiden den 28. marts under rubrikken, ”Glem alt om Brexit, hvem vandt Legs-it!”, som spiller på det britiske ord for ben, legs, og antyder dermed, at de to førstedamer bruger deres i øvrigt flotte ben i kampen om Skotland.

 

Foto og rubrik var ledsaget af en redaktionel tekst, der konstaterede, at luften var iskold mellem de to og med henvisning til flere siders reportager inde i avisen om den politiske situation mellem England og Skotland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Britisk parlament siger nej til brexit uden aftale og May pålægges at forhandle med EU igen

 

 

 

 

 

Har udløst en storm af forargelse

Avisens forside har udløst en storm af forargelse, skriver Jyllands-Posten, og citerer blandt andre det britiske parlamentsmedlem Yvette Cooper for følgende opslag på Twitter:

 

”Vi skriver 2017. To kvinders beslutninger vil afgøre, om Storbritannien skal fortsætte med at eksistere. Og nyheden for en avisforside er deres nedre lemmer. Naturligvis”, og hendes partiformand, labour-leder er Jeremy Corbyn er enig:

 

”Det er 2017. Denne sexisme skal efterlades i historien. Skam jer, Daily Mail,” medens Tony Blairs tidligere spindoktor, Alastair Campel, skrev: ”Hvis I ser Daily Mail i morgen … riv den i strykker.”

 

Læs også
DR og TV2 fortier en af de vigtigste afsløringer i lang tid: Integrationen af indvandrere fungerer overhovedet ikke

Og sagen slutter ikke blot med mishagsytringer. Nu har næstformanden for The Green Party, Amelia Womack, klaget til det britiske pressenævn, Independent Press Standards Organisation. Hun mener, at avisen overtræder paragraf 12 i redaktørkodekset.

 

Her hedder det, at redaktører bør ”undgå skadelige eller nedsættende referencer til en persons race, farve, religion, køn, seksuelle orientering eller fysisk eller psykisk sygdom eller handicap,” skriver Jyllands-Posten.

 

Theresa May: Den var da meget morsom

Over tre hundrede har klaget til det britiske pressenævn over Daily Mails forside, medens en talsmand for avisen ifølge britiske The Telegraph har sendt følgende besked til de forargede inklusive BBC:

 

”For himlens skyld, tag dog at få jer et Liv!”

 

Den ene af sagens to hovedpersoner, den britiske premierminister Theresa May, tager postyret fra oven af og nedefter.

 

”Den var da meget morsom (bit of fun),” siger hun om den udskældte Daily Mail forside til Wolverhampton Express and Star og fortsætter med et smil:

Læs også
Det skændige mord på Nedim Yasar udstiller, hvor forrykt den politiske korrekthed er

 

”Som I formentlig har bemærket, har jeg benklæder på i dag,” og fortæller, at hun som kvinde i politik er vant til, at folk går op i hendes påklædning.

 

”Især mine sko,” siger Theresa May og understreger, ”men jeg er dog overbevist om, at de fleste mennesker først og fremmest ser på, hvad vi foretager os som politikere.”

 

For nu at blive i spøgen: De skotske ben vandt første runde

Brexit eller legs-it. For nu at blive i Daily Mail’s harmløse joke, så var det de skotske ben, der vandt første runde i spørgsmålet om, hvorvidt Skotland skal forblive i Storbritannien, som Theresa May ønsker, eller løsrive sig som en selvstændig stat og derpå søge om medlemskab af EU, sådan som Nicola Sturgeon ønsker deet.

 

Dagen efter mødet mellem Theresa May og den skotske førsteminister, Nicola Sturgeon, stemte det skotske parlament (på skotsk: Scots Pairlament) om, hvorvidt der skulle udskrives en folkeafstemning om skotsk selvstændighed eller ej.

 

Resultatet blev, at 69 skotske parlamentarikere bakkede op om Nicola Sturgeons ønske om en folkeafstemning, medens 59 stemte imod.

 

Læs også
De politisk korrekte er præget af angst og irrationelle holdninger – derfor siger befolkningerne fra

Men hermed er sagen ikke afgjort

Det er dog usikkert, om der overhovedet bliver en folkeafstemning.

 

Den britiske regering skal give tilladelse til en sådan afstemning, og den britiske regering erklærede umiddelbart efter afstemningen i det skotske parlament, at den ikke vil gå ind i forhandlinger om at afholde en ny afstemning om uafhængighed inden for de næste to år, skriver Ritzau.

 

Så i sidste ende er det alligevel de engelske ben, der bestemmer.

 

Der har tidligere været afholdt skotsk folkeafstemning om løsrivelse fra Storbritannien. Det var den 18. september 2014, og her stemte 55,3 procent for at blive i Storbritannien, medens 44,7 procent stemte for skotsk selvstændighed. Valgdeltagelsen var dengang på 84,6 procent.

 

http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE9465291/haard-kritik-af-britisk-avisforside-1950erne-har-ringet-og-bedt-om-at-faa-deres-overskrift-tilbage/

 

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/03/28/daily-mail-tells-bbc-get-life-sexist-legs-it-story/

Læs også
Politisk korrekte studerende stiller skandaløse krav – og universitets ledelse bøjer sig for dem
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…