Asylansøgere gik amok under fodboldkamp: Dommeren: “Jeg har aldrig set noget lignende”

Arkivfoto/ Skærmprint You Tube

To hold af asylansøgere skulle torsdag aften spille fodboldkamp. Men det endte i vold, der var så voldsom, at kampen blev aflyst.

 

Det var asylansøgere fra asylcentrene i Jelling og i Holstebro, som skulle spille mod hinanden i Asyl Ligaen, som er en række, hvis hold kommer fra asylcentre. Det skriver Holstebro Struer Dagbladet.

 

Men kampen gik helt galt.

 

En asylansøgere fra Jelling tacklede en modspiller så groft, at dommeren ville udvise ham.

 

Men inden han nåede så langt, havde modspilleren taget kvælertag på Jelling-spilleren.

 

Det udløste et masseslagsmål, der varer tre-fire minutter. Blandt andet blev der uddelt knytnæveslag.

 

Dommeren forsøgte at stoppe slagsmålet. Men det var forgæves, han var magtesløs.

 

– Det var faktisk en ret ubehagelig oplevelse. Jeg vil skyde på, at der på et tidspunkt er 30 mennesker inde på banen, og det er helt uoverskueligt, for får vi brudt et slagsmål op et sted, så starter det et andet. Det var slet ikke til at holde styr på, siger Damir Zvirkic, der dømte i kampen.

 

Han siger, at det normalt blot er en enkelt spiller, der kan blive hidsig og vil slås. Men her deltog de fleste i slagsmålet.

 

– Det gik langt over stregen. Jeg har været dommer i mange år, men aldrig set noget lignende, siger han.

 

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

Det var både spillere, holdledere og tilskuere, som enten deltog i slagsmålet eller prøvede at stoppe det.

Det hele var meget kaotisk og dommeren kan ikke vurdere, hvor mange, der står til udvisning. Så han vælger at aflyse kampen.
Dommeren skal indberette sin oplevelse, hvorefter det vurderes, om der skal være en følgestraf.

Mellemøstlig voldskultur

Vold er ikke ualmindelig i forbindelse med foldboldkampe. Men som dommeren her siger, så plejer det at være et midretal, mens flertallet opfører sig fredeligt.
Nu oplever man flere fodboldkampe med meget grov vold og masseslagsmål i indvandredominerede klubber og områder. Det har Den Korte Avis flere gange skrevet om: DKA, 10.5.17DKA, 7.10.16DKA, 20.9.16.

 

Vi har også skrevet om lignende tilstande i For eksempel Holland og i Sverige, hvor asylansøgere til fodbold tæskede løs på hinanden med jernrør og planker. DKA 18.4.16

 

Der har været en tendens til, at de involverede har let til aggressioner og vold. De respekterer ikke dommeren, og de har til tider et nærmest hadefuldt forhold til deres modstandere.

 

Samtidig ser de hele tiden sig selv som forfulgte uskyldigheder. Det kan for eksempel udløse beskyldninger mod dommeren for at være racistisk, sådan som det skete i Albertslund. (DKA 10.7.16)

 

Meget tyder på, at en mellemøstlig voldskultur er på vej ind i dansk fodbold.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…