Asylcenter får vagter døgnet rundt – asylansøgerne er blevet for farlige for personalet

Google Maps

Asylcentre i Danmark oplever jævnligt ballade. Konflikter mellem beboerne og ubehageligheder for personalet. Politiet bliver ofte tilkaldt.

Sådan er det også på asylcentret i Uge i Søderjylland.
På Asylcentret er problemerne nu så store, at der er ansat vagter døgnet rundt.

 

Politiet er flere gange blevet tilkaldt, fordi der har været problemer med beboerne. Det drejer sig typisk om hærværk, og det sker ofte i forbindelse med, at en asylansøger har fået afslag. Det skriver jv.dk 27.1.

 

– Vi har haft brug for politiets hjælp fem-seks gange i løbet af de sidste par måneder, og det er mere end på de andre centre, siger Erik Blume Jepsen. Han er afdelingsleder for de fire asylcentre, som Tønder Kommune driver.

 

Urolighederne opstår typisk, når en beboer får afslag på sin asylansøgning. Det kan udløse hærværk og trusler mod personalet.

 

Det er nu så slemt, at asylcentret i Uge siden sidste uge haft døgnvagter.

 

– Det er det eneste center med vagter, og der er tale om en midlertidig foranstaltning, der skal skabe tryghed for beboere og medarbejdere, siger Erik Blume Jepsen til jv.dk.

 

Der bor omkring 120 asylansøgere på centeret fra 18 forskellige nationaliteter.

 

– Tidligere var der næsten udelukkende syrere på centret, sagsbehandlingen var kort, og de fleste fik som regel en midlertidig opholdstilladelse. Nu har vi op til 18 forskellige nationaliteter boende, sagsbehandlingstiden er blevet længere, og langt flere får afslag, siger Erik Blume Jepsen.

 

http://www.jv.dk/artikel/2472260:Aabenraa–Asylcenter-er-noedt-til-at-hyre-vagter

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…