2017 bringer nye vinoplevelser

2016 var et forrygende godt år for de danske vinforbrugere. Vine fra superårgangen 2010 kom ud på hylderne, og i 2017 kommer der masser af nyheder med store vinoplevelser, hvor årgang 2015 vil få megen opmærksomhed. Den venter vinbønderne i de toneangivende områder i både Frankrig og Italien sig meget af, og de danske vinimportører, som har smagt dem på fadene i slotskældrene, hvor de ligger og hygger sig, giver dem ret. Så vi andre har noget at glæde os til i det nye år. Vi lægger ud med nogle særdeles attraktive tilbud.

 

Hvidvin

 

Cantina Montedidio, 2015 Grillo 12 Regia Maesta, Terre Siciliane IGT, Sicilien, Italien – Normalpris 169,95 kr. – Tilbudspris 84,95 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Producenten er en lille vingård, som ligger i det sydligste hjørne af Sicilien, og druen i vinen er 100 % Grillo. Denne er aromatisk i duften og har fedme og styrke i smagen. Kan bruges som starter på en hyggeaften eller serveres til sødmefulde forretter.

 

Importør: Vin med mere, Nøvling.

 

Viña Concha y Toro, 2016 Casillero del Diablo, Torre Norte, Santiago, Chile – Normalpris 69,95 kr. – Tilbudspris 39 kr. i Kvickly og SuperBrugsen.

 

Vinen, som er produceret på ren Chardonnay-drue, har fået sit navn ”Djævelens kælder” af vinhusets grundlægger, Don Melchior de Concha y Toro. For at afskrække tyve fra at begå indbrud i hans vinkælder udbredte han rygtet om, at kælderen blev bevogtet af djævelen.

 

Importør: Coop, Albertslund.

 

Rødvin

 

Læs også
Gode vintilbud til kriseplagede danskere

Azienda Agricola Beni di Batasiolo, 2012 Barolo DOCG, Langhe, Piemonte, Italien – Normalpris 279,75 kr. – Tilbudspris 139,75 kr.

 

Det er ikke hver dag, at Den Korte Avis kan fortælle om, at ”Vinens Konge” – Barolo tilbydes til halv pris, men hvis De skynder Dem hen i nærmeste Skjold Burne-forretning, så er muligheden til stede for at gøre et kup. Vinen er lavet på druesorten Nebbiolo, der har sit navn efter Piemontes tåge – nebbio – og før den kan drikkes som ung, bør den dekanteres, men så er der også guddommelige dråber i glasset.

 

Importør: Skjold-Burne, Brøndby.

 

Bodegas Señorio de Nevada, 2011 Plata, Vino de Calidad de Granada DOP, Villamena, Spanien – Normalpris 219 kr. – Tilbudspris 109 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vinhuset, der også omfatter restaurant og hotel, har siden 2004 været styret af den franske ønolog Chema Concustell. Han har nyplantet markerne med franske druesorter som Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot og Syrah, men bibeholdt den spanske Tempranillo. Vinen er et fantastisk mix, hvor fransk og spansk går op i en højere enhed.

 

Læs også
Vin til bod, bøn og faste

Importør: D’Wine, Aalborg.

 

Château Rombeau, 2014 L’Elevé, Côtes du Roussillon Village Protégée ACRVP, Rivesaltes, Frankrig – Normalpris 159 kr. – Tilbudspris 139 kr. ved køb af 3 flasker.

 

Domænet har nogle vækstbetingelser på Agly-sletten, som misundes af mange. Her har der været dyrket vin siden Asterix var ung, og det venlige klima i Roussillon giver druer af høj kvalitet og dermed også flot vin af klasse.

 

Importør: Vinslottet, Greve.

 

Château La Tonnelle, 2013 Haut Medoc AHMC, Cru Bourgeois, Bordeaux, Frankrig – Normalpris 124,95 kr. – Tilbudspris 59,95 kr. ved køb af 12 flasker.

 

Læs også
Med rødhalsen som køkkenskriver

Endnu et af ugens scoop og et godt tegn på, at vin fra Bordeaux er ved at blive genfødt. Vinen, der er lavet på de klassiske Bordeaux-druer, 70% Cabernet Sauvignon, 26% Merlot og 4% Petit Verdot, er opfostret i et område tæt på Pauillac, hvor nogle af verdens bedste vine har deres vugge.

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal.

 

Quinta de Aves, 2012 Aromaz, Vino de la Tierra de Castilla, Ciudad Real, Spanien – Normalpris 119 kr. – Tilbudspris 75 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vinhuset, der ligger syd for Madrid med sine 600 hektarer og forskellige vingårde, startede en ny æra i 1980, da det blev overtaget af familien Casado Casla. Den aktuelle vin er fremstillet på Tempranillo druer. Vinstokkene har vokset i limsten på gården Finca la Canada i landsbyen Moral de Calatrava i 700 meters højde over havet. Kølige briser om natten giver her en lækker afdæmpet vin.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup.

 

Læs også
Vin til Påskens lammesteg

Domaine La Ferme du Mont, 2014 “Premier Côte”, Côtes-du-Rhône AOP, Vaucluse, Frankrig – Normalpris 109,95 kr. – Tilbudspris 79,95 ved køb af 6 flasker.

 

Her har vi en vin fra den opstigende stjerne i Rhône-dalen, Stephan Vedeau. Den er fremstillet på 60% Grenache, 30% Syrah og 10% Mourvèdre, og resultatet er en saftig og fyldig vin med megen frugt og noter af Middelhavskrydderier. En Rhône-vin, som alle kan lide.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund.

 

Azienda Vinicola Falesco, 2013 Vitiano, Umbrien IGP, Montecchio, Italien – Normalpris 79,95 kr. – Tilbudspris 66 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Renzo og Riccardo Cotarella er to af Italiens førende vinmagere og rådgivere for andre vinproducenter. Det skinner tydeligt igennem denne vin fra deres egen vingård i Umbrien. Vinen er stukket sammen af 34% Sangiovese, 33% Cabernet Sauvignon og 33% Merlot druer. Denne blanding giver en mageløs god vin.

 

Importør: Andrup Vin, Esbjerg.

Læs også
Kom marts du søde milde!

 

Viña y Bodega Estampa, 2014 Estate Estampa, Colchagua Valley, Palmilla, Chile – Normalpris 69,95 kr. – Tilbudspris 49,95 kr. ved køb af 12 flasker.

 

Vinen er en kombination af druesorterne Carménère og Malbec druer, og resultatet i glasset er harmonisk, frugtbårent og velafbalanceret. I madsammenhæng passer den fremragende til vinterens sammenkogte retter eller til en god, gammeldags tatarbøf med rå æggeblomme.

 

Importør: Jysk Vin – det gode glas, Randers.

 

Nugan Estate, 2015 Third Generation Syrah, South Eastern Australia, Australien – Normalpris 59,95 kr. – Tilbudspris 135 kr. for 3 flasker hos Meny.

 

Nugans vine er højdespringer inden for supermarkedssektoren, og hvert år drikkes der omkring 1 million flasker fra denne producent. Ikke uden grund, for vinkøberen kan være sikker på at få mere kvalitet, end prisen lover. Det gælder selvfølgelig også denne uges tilbud.

 

Importør: GOBIvin, Brøndby.

 

Bodegas San Martin, 2015 Closa del Camino, Vino Tinto, Rioja og Navarra, Spanien – Normalpris 60 kr. – Tilbudspris 40 kr. ved køb af 12 flasker.

 

Closa del Camino er en velsmagende bordvin, som hovedsageligt er lavet på Tempranillo druer, der har vokset på marker i både Rioja og Navarra. Smagen er frugtmættet og saftig og passer godt sammen med en grydestegt kylling.

 

Importør: Vinova, Horsens.

 

Portvin

 

Quinta do Grifo, 2011 Vintage Port, Duoro Superior, Duoro-dalen, Portugal – Kampagnepris 119 kr. Hos Rema 1000.

 

Vingården ligger sammen med otte andre portvinshuse fordelt over hele Duoro-dalen i Nordportugal under den store portvinsproducent Rozes beskyttende parasol og trækker på flere hundrede års ekspertise. Indholdet af denne flaske smager optimalt sammen med søde desserter og ost med personlighed.

 

Importør: Amka, Randers.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…