Varmerekorder gør Danmark egnet til åben sportsvogn og palmer, men skal vi glæde os, når konsekvenserne kan være havstigninger og mere ekstremt vejr?

I traileren på TV2 News ved midnat 13. sept. stod der, at ’en gigantisk isflage på størrelse med Manhattan havde revet sig løs fra en gletsjer i Nordøstgrønland!’ pga. det varmere klima. Dagen efter blev det nævnt i vejrudsigten og rettet til ’på størrelse med Amager’, men det burde have været breaking news i medierne. Den globale opvarmning har stor betydning for alle, og lige nu er havet i det arktiske område ca. 4 grader varmere end normalt.

 

Der tales om en vandstigning i havene i de seneste 100 år på 10-20 cm (7 cm siden 1993)

Siden 1900 er der smeltet ca. 9000 mia. tons indlandsis, hvilket resulterer i havstigninger – ikke kun pga. isen, men fordi vandets volumen bliver større, når det varmes. Hvis al indlandsis smelter i det arktiske område kan det betyde en vandstigning på 7 m, hvilket vil reducere Danmarks størrelse.

 

For nogle år siden forsvandt nogle små øer i Roskilde fjord pga. vandstigninger (og skallegravning), men det var ikke en spektakulær sag, da disse holme kun blev benyttet af fugle i området. Hvis de lavtliggende øer Fanø, Manø eller Rømø ’druknede’, ville det sikkert give overskrifter i aviserne. Fem tidligere beboede små øer i Salomon øgruppen i Stillehavet er for længst forsvundet under havets overflade, og andre steder forbereder folk sig på, at det også kan ske med deres øer.

 

Bob Geldof, musiker (1951-): Færre mennesker vil gøre mindre skade på jorden!

Regeringen har en 2025 plan om at gøre Danmark stærkere men nævner slet ikke klimaet, som er danskernes største bekymring. Det eneste tiltag, der kunne gavne klimaet, var en evt. begrænsning af børnechecken til højst 2-3 børn. Vi burde ’skru tiden tilbage til 1950erne’ (TV serie), hvor jorden var bæredygtig med 2,5 mia. mennesker. Nu fyldes hver plet på jorden med mennesker uden at tænke på, at hver person belaster klimaet med udledninger af CO2 og andre drivhusgasser.

 

Permafrosten i de arktiske områder er begyndt at smelte og forskere, der studerer permafrostens indflydelse på global opvarmning, siger, at vi har mindre end 15-20 år, før vi når the tipping point, hvor man ikke længere kan bremse den globale opvarmning. Hvis og når permafrosten smelter i det arktiske område vil millioner af tons CO2 blive frigivet til atmosfæren – men der vil også blive frigivet drivhusgassen metan, som er ca. 25 gange kraftigere og værre end CO2.

 

Klimaet ændrer sig hurtigere pga. de menneskelige aktiviteter med brug af fossile brændsler

Danmark ønsker af økonomiske årsager at bruge den sidste olie fra Nordsøen, og kul importeres stadig for at skaffe forsyningssikkerhed, som de vedvarende energiformer ikke kan levere. Mange politikere ønsker flere vindmøller – nu kystnære vindmøller, der belaster syn og hørelse og fugle.

 

Don Quixotes kamp mod vindmøllerne! Kampen er reel, da man kæmper mod idealisme!

Flere vindmøller vil betyde ekstra udgifter for skatteyderne samt ustabil energi, som i alt kun leverer ca. 50% af vor elektricitet, hvilket igen kun er 10% af al vor energi. Vindmølleindustrien fortsætter sin egen kamp for indtjening med statsstøtte og praler af deres eksport. Sidst en evt. aftale med Egypten om en vindmøllepark til 15 mia. kr., som det økonomisk fattige land vel skal betale via bistandshjælp fra bl.a. Danmark. Egypten er et solbeskinnet land, som burde satse på solceller.

 

Kernekraft kan opfylde klimakravet fra COP21 i Paris 2015 – og kernekraft med thorium vil kunne erstatte de fossile brændstoffer og levere energi i over tusind år. Selv Putin er interesseret i en energiplan med thorium i Rusland, mens han sælger gas til Europa. De danske politikere bør vågne op fra deres rosendrømme om ren vind og deltage i udvikling af fremtidens super energi – thorium!

 

Læs også
Rettelse i artiklen: Det regner med mikroplast – fra vindmøller!
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…