Utroligt hvad grænsekontrollen må lægge ryg til

Det er altid tragisk når mennesker omkommer i trafikken. Jeg ved udmærket gennem mit arbejde i politiet, hvad det betyder at skulle sagsbehandle et alvorligt færdselsuheld, herunder ikke mindst at skulle fortælle pårørende om det forfærdelige.

 

Der har på få dage været færdselsuheld ved den dansk – tyske grænse og et heraf med dødelig udgang. Det er tragisk for alle parter, såvel de implicerede som deres pårørende. Selv professionelle politi, brand og rednings folk bliver berørte når de bliver tilkaldt til alvorlige uheld.

 

Ingen ønsker disse uheld skal ske, og der kan ikke gøres nok for at forhindre at de sker.

 

Men jeg græmmes når jeg se de seneste dages avisoverskrifter m.v. i forbindelse med disse uheld.

 

Manipulerende journalistik.

DR’s nyhedsopdatering med overskriften: ved dansk-tysk grænsekontrol fører til tredje trafikulykke på kort tid.

Det er en manipulerende overskrift der lader læseren få det indtryk, at det er grænsekontrollens skyld, at uheldet er sket.  En kø som den ved grænsen, som holder stille er sjældent skyld i uheld. Det er derimod de bilister som nærmer sig køen bagfra, og ofte med alt for høj hastighed som er skyld i uheldet. Det hjælper ikke at nogle – herunder lokale kræfter indenfor vognmandserhvervet, lokale gejstlige og andre frelste, som alle har det til fælles, at de helst så grænsekontrollen nedlagt. Hellere i dag en i morgen. Men det hjælper ikke, at de forsøger at skyde skylden for disse uheld over på grænsekontrollen. Det er og bliver førerne af de biler som bagfra kører op i foran langsom kørende eller holdende biler. Det kan aldrig blive den holdende bils førers ansvar. Aldrig.

 

De tavse røster fra vognmændene.

Det undrer mig en hel del, at de samme skrigehalse som har travlt med at hyle op når der er noget i forbindelse med grænsekontrollen, er fuldstændig tavse når en lastbil kører op bag i en kø på motorvejen i Danmark. Der har desværre været alt for mange af den slags ulykker gennem de senere år, og flere uskyldige mennesker er blevet dræbt. Om det er tåge, eller sne eller en overtræt chauffør er i den forbindelse ikke interessant. Derimod er det interessant, at det ofte søges bortforklaret med andre årsager end den egentlige, nemlig manglende agtpågivenhed. Så enkelt er det. Vi har alle lært det dengang vi erhvervede tilladelse til at føre motordrevet køretøj, eller som vi siger til dagligt – kørekort.
Da lærte vi, at vi skal køre efter forholdene, og aldrig køre hurtigere end at vi altid har fuld kontrol over køretøjet. Hvis alle gjorde det, ville der ikke ske ulykker i trafikken.

Hvorfor hører vi ikke vognmændene når disse uheld sker?

 

Fri os for den skjulte dagsorden.  

Det vil klæde alle som har en mening at tone rent flag. Det kan være en politisk holdning til grænsekontrollen. Det kan være en fagpolitisk holdning til grænsekontrol eller det kan være noget helt andet. Det er for lusket og alt for let at gennemskue, og kommer som oftest tilbage til afsenderen som en boomerang.

 

 

 

Læs også
Langt over to hundrede menneskesmuglere er fængslet på grund af grænsekontrol – men Radikale kaldet det symbolpolitik

Så seriøs kan det gøres.

 

Flensborg Avis skriver i overskrift: Igen uheld ved motorvejsgrænsen.

“. Tirsdag morgen skete der endnu en trafikulykke på motorvej A7 syd for den dansk-tyske grænse.

En litauisk lastbil holdt som den sidste i kø halvanden kilometer fra Frøslev grænse, hvor dansk politi gennemfører grænsekontrol, og en rumænsk lastbilchauffør opdagede den holdende lastbil for sent og kørte op bag i den. Ingen personer kom til skade, men der skete omfattende skader på de to køretøjer”.
Journalisten fra Flensborg Avis forsøger ikke at give grænsekontrollen skylden for uheldet. Han skiver i klart sprog, at det  var en rumænsk lastbilchauffør, som for sent opdagende den holdende lastbil og kørte op bag i den. Klart og ufarvet sprogbrug, altså god journalistik. Heraf kunne mange lære meget.

 

 

Gunner Hede

Kruså

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…