Turister henter vækst og arbejdspladser til Aarhus

Turismeforbruget i Aarhus stiger, og det samme gør antallet af gæster. Siden 2008 er forbruget vokset med 1,3 milliarder, og kursen skaber vækst og arbejdspladser. Aarhus, der i år ligger nummer to på Lonely Planet’s liste over hotteste byer i Europa, fortsætter sin fremgang.

 

En ny rapport fra VisitDenmark konkluderer, at antallet af kommercielle overnatninger i Aarhus Kommune er steget med 12,7 procent fra 2014 til 2015, og at turismeforbruget ved udgangen af 2014 var vokset til 3,7 milliarder kroner. Aarhus står dermed for det største turismeforbrug i Region Midtjylland og det næststørste på landsplan.

 

”Udviklingen er resultatet af en solid, strategisk indsats på det danske marked og vores nærmarkeder, og væksten afspejler, at vi er lykkedes med at positionere Aarhus som second-city og konference-by i både ind- og udland,” siger Peer H. Kristensen, der er direktør i VisitAarhus.

 

Siden 2008 er turismeforbruget steget fra 2,4 til 3,7 milliarder, der typisk spenderes på overnatninger, restaurantbesøg og kulturelle oplevelser. Det voksende forbrug har positiv betydning for den økonomiske aktivitet i Aarhus Kommune – eksempelvis står turismen for 2,7 procent af kommunens samlede skatteprovenu.

 

I 2014 indbragte byens gæster 1,2 milliarder kroner alene i skatteindtægter – heraf gik lige omkring 240 millioner kroner i kommunekassen. Samtidig udgør turismen en solid jobgenerator og skabte sidste år flere end 3700 helårsjob. Dermed er Aarhus den kommune i Region Midtjylland, der genererer flest arbejdspladser.

 

Den voksende turisme er stykket sammen af både danske og udenlandske turister, og især danskerne er glade for Aarhus. Med 75 procent tegner de danske gæster sig for den største andel af byens turisme.

 

Det stigende overnatningstal i Aarhus fordeler sig over forretnings- og ferierejsende, og helt unikt for byen er, at erhvervsgæsterne med 55 procent udgør det største marked. Rapporten fra VisitDenmark slår samtidig fast, at Aarhus er en destination, der trækker turister hele året, og at turismen derfor er en væsentlig og stabil indtægtskilde for både region og kommune.

 

Læs mere om turismens økonomiske betydning i Aarhus her.

 

PRESSEMEDDELELSE

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…