To modige svenskere beskriver, hvordan den politisk korrekte elite ødelægger det svenske velfærdssamfund

Karl-Olov Arnstberg og Gunnar Sandelin har et indgående kendskab til den svenske udlændingepolitik, som den har været ført og diskuteret siden 1960’erne.

 

”Diskuteret” er så meget sagt, idet Sveriges politiske, mediemæssige og kulturelle eliter i hen ved 50 år har været enige om, at Sverige bør have en så generøs udlændingepolitik som muligt. Almindelige svenskere er aldrig blevet spurgt.

 

Sagen i en nøddeskal

I deres seneste bog, Nötskalet, som bedst kan oversættes til Sagen i en nøddeskal, gennemgår de på knap 180 sider, hvad der har været baggrunden for, at Sverige i dag er et land, der må imødese en stedse alvorligere økonomisk kollaps af velfærdsstaten, det svenske folkhemmet.

 

Allerede nu er situationen så alvorlig, at Sverige må påregne en økonomisk deroute, der kan få uoverskuelige politiske konsekvenser for stabiliteten i det svenske samfund.

 

Arnstberg og Sandelin gennemgår på få sider præcist, hvor det gik galt, og hvad der siden er sket.

 

Helt tilbage i 1964 blev det første gang foreslået, at Sverige burde være et ”multikulturelt” land, og det blev officiel svensk politik fra 1975, hvor Rigsdagen i enighed besluttede, at det var op til indvandrerne selv at bestemme graden af deres integration i Sverige.

 

Det havde næppe gjort nogen større forskel, om beslutningen af 1975 var blevet truffet eller ikke, hvilket Frankrig er et talende eksempel på.

 

Her har man i princippet aldrig anerkendt multikultur, og alligevel er Frankrig et af de lande i Europa, der har de allerstørste problemer på grund af en meget stor og voksende muslimsk befolkning. Det er størrelsen af indvandringen fra den tredje verden, der næsten alene bestemmer problemernes omfang, ikke de politiske beslutninger i øvrigt.

 

Folkeskolens sammenbrud

Hvad der er sket i Sverige som følge af en ukontrolleret indvandring fra arabiske, afrikanske, asiatiske og andre lande i den tredje verden, er rystende at læse om.

 

Læs også
Hvidvasker Sverige sin antisemitisme? – en beretning om, hvor galt det står til i Malmø

Forfatterne dokumenterer, hvordan Sverige er styrtdykket i de internationale undersøgelser, som PISA foretager for OECD. Ikke alene er Sverige faldet helt ud af den top, som landet engang befandt sig, hvad angik skoleresultater.

 

Ikke nok med at Sverige i dag ligger undergennemsnittet blandt OECD-lande. Sverige er senest faldet ned under sågar gennemsnittet for alle deltagende lande i PISA-undersøgelsen i matematik, altså også lande der ligger et godt stykke under gennemsnittet for OECD-lande, som groft sagt er lig med de rige lande.

 

På længere sigt vil disse katastrofale resultater betyde, at den svenske velstandsskabelse vil blive betydeligt mindre, og Sverige vil formentlig på flere og flere stræk minde om et udviklingsland, hvor det oven i købet går den gale vej.

 

Boligsektorens sammenbrud

Boligmanglen er akut i store dele af Sverige, stærkt forværret af de 163.000 personer, der søgte asyl alene i 2015. Samtidig er anerkendte flygtninge som gruppe betragtet en voldsomt underskudsgivende forretning for Sverige. Der mangler således boliger i titusindvis, hvis ikke hundredetusindvis, til mennesker, der for en stor dels vedkommende ikke bidrager aktivt til det svenske samfund.

 

Lov og orden bryder sammen

Kriminaliteten i Sverige er et kapitel for sig. Uanset en anden definition af voldtægt end herhjemme stiger både antallet af anmeldte voldtægter og anden seksuel udnyttelse markant. Det er de grove tilfælde i den sidste gruppe, der i dag rubriceres som voldtægt, men det har ikke fået tallet ned. Antal anmeldelser for vold ligger langt over det danske niveau.

 

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

Romaer, som lever af tiggeri, er i dag et syn, der møder enhver, der befinder sig i næsten alle svenske, blot lidt større byer. Teltlejre og kæmpeghettoer er reelt undtaget fra landets almindelige jurisdiktion. Man tør kun gisne om, hvordan det vil se ud, hvis den nuværende politik fortsætter.

 

Arnstberg og Sandelin har igen skrevet en meget vigtig bog. Det er en bog til tiden og så desværre nok alt for sent. De svenske eliter har forvandlet Sverige til ukendelighed, en bevidst, men fuldkommen uforståelig handling, når man ser de dystre konsekvenser.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…