Til bords med vinbonden Sting

Vinens veje er uransagelige. I sidste uge førte de mig til vinsmagning sammen med det verdensberømte rock-ikon, forsangeren i det oprindelige band Police, nu soloperformer og sangskriver Sting på Kokkeriet i København.

 

I forbindelse med optrædener på Smuk-Fest i Skanderborg og på Kulturværftet i Helsingør benyttede 64-årige Gordon Matthew Tomas Sumner, som er Stings borgerlige navn, lejligheden til at promovere sine og hustruen Trudie Stylers toskanske vine fra vingården Tenuta Il Palagio.

 

Agenturet på disse anmelderroste vine har vinfirmaet Philipson Wine i Kokkedal overtaget fra udgangen af juli måned, og vært ved smagningen og efterfølgende frokost var vinhandler Christian Philipson.

 

 

Håndværkertilbud

Vinslottet i Toscana, der var et håndværkertilbud og i en miserabel stand i alle henseender, købte Trudie og Sting i 1997 af Baron Simone Velluti Zati di San Clemente, hvis familie havde ejet gården med 15-16 hektarer vinmarker, store olivenplantager og skovtilliggender siden 1819.

 

I dag næsten 20 år efter er alt toptrimmet. Produktionen er omlagt til økologi, og kvaliteten er fornem og høj, men indsatsen for at skabe prestigevine har ikke været billig, og selvom hverken Sting eller hans økonomimand på slottet, Ralf Hoegger, ønsker at gå i detaljer, skyder man næppe helt forkert, når man taler om tocifrede millionbeløb i den øvre kvartil. Men når man som ham er god for et par milliarder kroner eller tre, er penge ikke noget man taler om.

 

 

Teamwork

Sting, hvis fremtoning i private omgivelser er meget beskeden og reserveret, gør i øvrigt meget ud af at understrege, at hverken Trudie eller han selv er vineksperter, og at de gode resultater skyldes et teamwork.

 

Det består af estate manager Paolo Rossi, der er født på Il Palagio og er ekspert i jordbundsforhold, konsulent Alan York, som er verdensberømt specialist i økologisk og biodynamisk landbrug, og international ønolog Paolo Caciorgna, som udover opgaver i Frankrig og Californien rådgiver 30 af Italiens bedste vinproducenter.

 

Læs også
Gode vintilbud til kriseplagede danskere

 

Total retablering

Ved overtagelsen i 1997 fik Alan York frie hænder til at retablere vinmarkerne ved hjælp af moderne teknikker inden for vinbrug og omlægning til økologisk og biodynamisk dyrkning.

 

Således blev 11 hektar land totalt genplantet, og nu dyrkes en blanding af traditionelle og internationale druesorter på områder, som hovedsageligt er sydøst-vendt. Øverst på skråningerne er plantet Cabernet Sauvignon og Merlot, på midten Sangiovese og nederst Colorino og Vermentino samt andre lokale druer. På et 2 hektar stort område, som hedder La Torre, dyrkes Sangiovese druer af særlig høj kvalitet.

 

Herudover har beboelse og kælderfaciliteter fået en gennemgribende overhaling med stor respekt for historie og arkitektur.

 

 

Vin og sang

Læs også
Vin til bod, bøn og faste

I sagens natur har vinenes navne relation til Stings sange, som det fremgår af nedenstående sortiment, som Philipson Wine præsenterer sine kunder for:

 

 

2015 Beppe Rosato IGT, Toscana Øko. Kr. 79,95 v/6 fl.

 

2015 Message in a Bottle, Bianco Toscana. Kr. 79,95 v/12 fl.

 

2013 Message in a Bottle, IGT Toscana. Kr. 99,95 v/12 fl.

Læs også
Med rødhalsen som køkkenskriver

 

2014 When we dance, Chianti Øko. Kr. 89.95 v/12 fl.

 

2012 Casino delle Vie, IGT Toscana. Kr. 129,95 v/6 fl.

 

2011 Sister Moon, IGT Toscana Øko. Kr. 249,95 v/6 fl.

 

2012 Sister Moon, IGT Toscana. Kr. 249,95 v/6 fl.

Læs også
Vin til Påskens lammesteg

 

Alle vinene er meget drikkevenlige, og priserne er sat til et niveau, hvor alle kan være med.

 

Det kan herudover fortælles, at Sting aldrig drikker vin på de dage, hvor han optræder. – Det slider for meget på stemmen, er hans forklaring, mens han drikker vand uden brus.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…