Afsløring: Radikale holdninger er langt mere udbredte blandt muslimer i parallelsamfundene, end mange gør sig klart

Facebook via Daily Mail

TV2’s afsløring af rabiate imamer satte gang i en større debat. I en stor del af denne debat delte man groft sagt den muslimske befolkning op i to:

 

Der var de små radikale grupper af imamer og andre ekstremister. Og så var der det brede moderate flertal af muslimer.

 

En del politikere kom også med disse standardformuleringer. Det var ikke, fordi de havde undersøgt sagen. De trak bare nogle floskler ud af ærmet.

 

Kendsgerningen er, at radikale holdninger er langt mere udbredt blandt muslimer i parallelsamfundene, end mange gør sig klart.

 

Det gælder ikke bare i Danmark, men i det meste af Europa. En aktuel britisk undersøgelse tegner således et skræmmende billede af mange muslimer, der lever deres helt eget liv og har holdninger, som ligger langt fra det øvrige samfund. Storbritannien har en muslimsk befolkning på cirka tre millioner.

 

”Hvad britiske muslimer virkelig tænker”

Målingen er lavet til et dokumentarprogram, som bliver sendt på TV-kanalen Channel 4 onsdag aften. Programmet hedder: ”What British Muslims Really Think” (”Hvad britiske muslimer virkelig tænker”).

 

Manden bag dette program er ikke en hr. hvem-som-helst. Han hedder Trevor Phillips og er tidligere formand for den britiske Kommission for Lighed og Menneskerettigheder. En mand, der er hævet over enhver mistanke om fordomme over for etniske minoriteter.

 

Som optakt til udsendelsen har Phillips blandt andet sagt til Sunday Times Magazine: ”Jeg troede engang, at Europas muslimer gradvis ville falde ind i landskabet. Jeg burde have vidst bedre.”

 

Nu ser Trevor Phillips stærke parallelsamfund, der befinder sig langt fra de frihedsværdier, som Storbritannien ligesom Danmark er bygget på.

 

Resultater

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

Avisen Daily Mail offentliggjorde søndag nogle af undersøgelsens resultater.

 

39 procent af de adspurgte muslimer siger, at en kone altid skal adlyde sin mand.

 

31 procent siger, at det er acceptabelt for en britisk muslim at have mere end én kone.

 

23 procent – altså næsten hver fjerde – ville støtte, at der var områder i Storbritannien, der skulle styres af sharia-loven og ikke af britisk lov.

 

Lige over halvdelen (52 procent) mener ikke, at homoseksualitet bude være lovlig i Storbritannien.

 

Næsten lige så mange mener, at det vil være uacceptabelt, at en bøsse eller lesbisk underviser deres børn.

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

I øvrigt viser undersøgelsen også, at hver femte muslim aldrig kommer i et ikke-muslimsk hjem.

 

Det er oven i købet muligt, at nogle af svarene er modererede, fordi man ikke har lyst til at sige ligeud, hvad man mener.

 

Trevor Phillips kommenterer:

 

”Storbritannien prøver desperat at få os til at tro, at dets muslimer ligner Nadiya Hussain, som vandt Den Store Bagedyst på TV, eller den flabede og sjove stjerneløber Mo Farah. Men efter denne undersøgelse, der er den hidtil mest detaljerede og omfattende, ved vi, at det bare ikke er sådan.”

 

Danmark og Europa

Heller ikke uden for Storbritannien er der lavet mange af den slags undersøgelser. Og, de der faktisk er lavet, er i vidt omfang blevet fortiet i de store, politisk korrekte medier.

 

Herhjemme fik Jyllands-Posten lavet en meningsmåling, der blev offentliggjort i oktober 2015.

Læs også
To bøger, der giver indsigt i muslimsk værdier og dannelsesidealer

 

Her sagde 77 procent af de adspurgte muslimer, at ”Koranens anvisninger skal følges fuldt ud.” 52 procent afviste, at muslimer i Vesten skal tilpasse islam til de vestlige samfund. Fire ud af ti muslimer mente, at Koranen helt eller delvis bør være fundamentet for lovgivningen i Danmark.

 

Tendensen i svarene er, at de radikale holdninger er blevet klart stærkere i de senere år. Altså det modsatte af integration. (Wilke/Jyllands-Posten)

 

En stor europæisk undersøgelse fra 2014 viste blandt andet, at 65 procent af de adspurgte muslimer mener, at shariaen står over samfundets love. (Wissenschaftszentrum Berlin für Sozialforschung)

 

De vil ikke lære

Politikere og debattører, der lever på flosklerne om ”det store, moderate flertal af muslimer” har med andre ord meget at lære. Men noget tyder på, at de slet ikke er interesserede i at lære.

 

Virkeligheden er besværlig. Så hvorfor ikke nøjes med de sædvanlige floskler?

 

Læs også
Islamisk skilsmisselov skaber ulykke i Danmark

 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3532355/More-half-Muslims-want-gay-sex-outlawed-nearly-quarter-support-areas-UK-run-sharia-law.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…