Nyt dødsensfarligt angreb på bil fra bro: “De lignede udlændinge mellem 12 og 24 år”

Google Maps

 

En flok unge mænd kastede fredag aften et støtteben fra en cykel ned på en bil, da den passerede en bro over Ejbygade i Odense. Bilisten har givet et vist signalement af gerningsmændene.

 

Det er enhver bilists mareridt at få noget kastet ned fra en bro, mens man kommer kørende – præcis som det skete for en tysk familie for nogle uger siden på den fynske motorvej. En 30 kg tung sten blev kastet mod deres bil, så en kvinde blev dræbt og hendes mand så hårdt kvæstet, at han stadig ligger i kunstig koma.Deres 5-årige søn har mistet sin mor, og mister måske også sin far.

 

Siden har der været en stribe andre tilfælde, hvor sten og andet er blevet kastet mod biler – herunder en ambulance med udrykning til en hjertestop-patient.

 

Fredag aften ved 19-tiden skete det så igen. Dog ikke på motorvejen, men på Ejbygade i det østlige Odense, tæt på Vollsmose.  Flere ukendte gerningsmænd stod på broen, da støttebenet blev smidt ned på den stærkt trafikerede gade.

 

Bilen fik en bule på fronthjelmen, men føreren slap uden skrammer. Det farlige ved disse situationer er ikke kun, at bilisterne kan blive direkte kvæstet eller i værste fald dræbt. Faren er også, at chokket ved at blive ramt får dem til at køre galt. Men det skete heldigvis ikke i denne situation.

 

Hvem er de?

Bilisten fik et glimt af nogle unge mænd, der flygtede fra stedet. Han nåede dog ikke at se ret meget, men har fortalt politiet, at det lignede udlændinge mellem 12 og 24 år, fortæller vagtchefen ved Fyns Politi.

 

Dette er første gang, at offentligheden har fået et vist signalement af gerningsmændene i forbindelse med striben af dødsensfarlige angreb. Det er jo kun et begrænset signalement, men det giver trods alt noget at gå efter, at offeret mener at have set unge udlændinge i forbindelse med angrebet.

 

Politiet har foretaget to anholdelser i forbindelse med angrebet på ambulancen i Aalborg. Og man har foretaget tre anholdelser i forbindelse med det angreb, hvor der blev kastet sprayflasker ned på vejen i Aarhus – to af de anholdte er løsladt igen.

 

Politiet har således kendskab til personer, som er under mistanke. Men deres identitet er foreløbig ikke oplyst.

 

Så man må væbne sig med tålmodighed.

Læs også
To arabiske mødre stod på gangbro, mens deres børn kastede sten mod bil

 

Det har stor interesse for offentligheden at få nærmere kendskab til gerningsmændene og deres motiver. Så kan man føre en debat om, hvordan samfundet bedst sætter ind over for de uhyggelige angreb, der næsten er blevet hverdagskost.

 

Men foreløbig har vi altså kun bilistens iagttagelse ved fredagens angreb på Ejbygade i Odense: Det lignede udlændinge mellem 12 og 24 år.

 

Forhåbentlig får politiet fat i dem. Kan du hjælpe?

 

http://www.fyens.dk/odense/Saa-skete-det-igen-Kastede-stoetteben-fra-cykelbro/artikel/3066364

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…