Louise fik stjålet sin smartphone – her er ekspertens råd om, hvordan man beskytter sine data på en stjålen telefon

Det er de færreste, der får stjålet deres smartphone, der er så heldige at få den tilbage igen.

 

Det oplevede 24-årige Louise Morild Jensen fra Brøndby, der mistede sin iPhone for et par uger siden. Ved hjælp af applikationen Find My iPhone, sporede hun sig frem til, at telefonen befandt sig i et asylcenter i Hvalsø.

 

Der var dog ingen hjælp at hente ved politiet, der ikke ville ransage stedet, fordi der ikke kunne angives, hvilken bygning hendes iPhone lå i.

 

Hverken Louise eller andre, der bliver udsat for tyveri af sin smartphone, ønsker at private billeder og oplysninger skal havne i hænderne på de forkerte.

 

På baggrund af dette kommer IT-Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet www.anytech365.com med 6 råd til håndtering af stjålne smartphones for at sikre personlige data bedst muligt.

 

1. Få spærret dit SIM-kort

Det første du skal gøre, når du mister din smartphone er at sørge for at få spærret dit SIM-kort. Ring til dit teleselskab som hjælper dig med at spærre SIM-kortet, så du undgår at skulle betale for en høj telefonregning.

 

2. Skift dine adgangskoder

Selvom dit SIM-kort er spærret, kan tyven koble din smartphone til et trådløst netværk og dermed få adgang til dine e-mails og sociale medier. Skift derfor dine adgangskoder til kritiske konti, så tyven ikke får adgang til din netbank og personlige informationer, der i værste tilfælde kan føre til identitetstyveri. Har du en PIN-kode på din telefon, bliver det langt sværre for uvedkommende at få adgang til indholdet.

 

3. Spor telefonen

De fleste smartphones er udstyret med GPS-funktion, som giver dig mulighed for at spore telefonen, hvis den bliver stjålet eller du mister den. Anvender du applikationen Find My iPhone eller Where’s My Droid,  kan du spore og låse din smartphone på afstand.

 

4. Slet personlige data

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Ingen ønsker at uvedkommende skal have adgang til ens billeder, kontakter og andre personlige data. Heldigvis har du mulighed for at slette indholdet på din stjålne smartphone.

 

Hvis du har en iPhone, bruger iCloud og har installeret Find My iPhone kan du logge på icloud.com/find for at slette indholdet på din stjålne enhed. Læs Apples uddybende beskrivelse her

 

Er du Android-bruger, har du ligeledes samme mulighed. Det eneste der kræves er, at du opsætter din telefon til det. Det gør du ved at slå Android Enhedsadministrator til. Når den er slået til, kan du, ligesom med en iPhone, se hvor enheden befinder sig og slette alt indhold på den. Læs Microsofts uddybende beskrivelse her

 

5. Informér dine venner

Det er en god idé at informere dine venner og familie om, at din smartphone er blevet stjålet. Hvis ikke du har fået skiftet alle dine adgangskoder og dine venner ser, at der bliver postet noget mystisk fra din Facebook-profil, kan de gøre dig opmærksom på det. Det kan i værste tilfælde føre til identitetstyveri eller være en virus, der spredes videre til dine Facebook-venner.

 

6. Meld tyveriet til politiet og dit forsikringsselskab

Meld tyveriet til politiet i den by, hvor telefonen er blevet stjålet. Kontakt også dit forsikringsselskab for at se, hvor meget forsikringen dækker.

 

Læs også
To unge indvandrere bliver dræbt under flugt fra politiet – det udløser voldsomt opgør om indvandringen
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…