Politiet har fået et vigtigt gennembrud i sagen om de betonklodser, der dræbte en kvinde og kvæstede hendes mand hårdt på motorvej ved Odense

Google Maps

Fyns Politi har formentlig fundet ud af, hvor den 30 kg tunge betonblok kommer fra, der søndag den 21. august blev smidt ned på motorvejen fra Langesøvej-broen i Odense.

 

En tysk kvinde blev dræbt ved den modbydelige forbrydelse, og hendes mand blev hårdt kvæstet og ligger fortsat i kunstig koma. Parrets femårige dreng, der også sad i bilen, slap med mindre skrammer – men han har nu altså mistet sin mor og kan komme til at miste sin far.

 

Alt sammen på grund af afstumpede voldsmænd, der smed to betonblokke og to mindre brosten ned på bilen, da den passerede under broen.

 

Stammer tilsyneladende fra byggeplads

Politiet formoder nu, at de to betonblokke stammer fra en byggeplads ved Tarup Centeret i det nordvestlige Odense.

 

Politikommissær Michael Lichtenstein, der leder efterforskningen, siger:

 

”Vi ved med sikkerhed, at der mangler et sæt IBF Type 2 Danblok hjørnesten som dem, der blev smidt ned på motorvejen, fra byggepladsen. Det er dels henvendelser fra borgerne, dels vores efterforskning, der har ført os på det spor.”

 

Producenten af Danblok Type 2 betonblokkene, IBF, har til politiet oplyst, at der flere gange er leveret betonblokke til byggeriet ved Tarup Centeret siden 14. juni 2016. Den seneste levering skete torsdag den 18. august. De tunge blokke har stået frit tilgængelige ud mod Rugvang langs Tarup Centerets parkeringsområde.

 

Brug for offentlighedens hjælp

Efterforskningsleder Michael Lichtenstein appellerer til offentligheden:

 

”Vi har brug for offentlighedens hjælp for at finde ud af, hvornår de to blokke blev fjernet fra stedet. Har nogen set mistænkelige personer omkring byggeriet mellem 14. juni og 21. august – eller set nogen læsse betonblokke op på en trailer eller måske ind i en bil, så vil vi meget gerne høre om det.”

 

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

Der er ikke serienumre eller lignende på blokkene. Derfor kan politiet ikke med 100 procent sikkerhed slå fast, at de to blokke stammer fra Tarup.

 

”Men ud fra resultaterne af vores efterforskning, så arbejder vi lige nu ud fra, at betonblokkene blev stjålet fra byggepladsen ved Tarup Centeret,” siger Michael Lichtenstein.

 

Politiet arbejder stadig på at undersøge de flere end 200 henvendelser, der er kommet fra borgerne i sagen.

 

”Borgernes hjælp er meget afgørende i denne sag. Så vi er utrolig glade for de mange henvendelser, vi allerede har fået. Jeg håber selvfølgelig på, at de nye oplysninger i sagen vil få nogen derude til at reagere og føre os på sporet af gerningsmanden eller gerningsmændene,” lyder det fra efterforskningslederen.

 

Politiet oplyser, at den 36-årige tyske familiefars tilstand fortsat er kritisk, men stabil. Han er indlagt på intensiv afdeling på Odense Universitetshospital, hvor han på ubestemt tid bliver holdt i kunstig koma.

 

Kan du hjælpe politiet med at opklare den forfærdende sag? I så fald kan du kontakte Fyns Politi på telefon 114.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…