Ny måling: Socialdemokratiet er lige så stort som de tre regeringspartier til sammen

Foto: Henrik Ræder Clausen
Udskriv

11. DEC 16:00

Det står 52,2 procent mod 47,6 procent i rødt favør i ny Voxmeter-måling for Ritzau.

 

Hvis der var valg i morgen, ville Socialdemokratiet stå til at få 50 mandater i Folketinget. Præcis samme antal står de tre regeringspartier, Venstre, Liberal Alliance og De Konservative, til at få.

 

Det viser en ny meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

 

Socialdemokratiet kan notere sig en opbakning på 28,1 procent. Det er en fremgang på 1,8 procentpoint i forhold til valgresultatet på 26,3 procent.

 

Oppositionspartiet cementerer altså sin position som Folketingets absolut største parti. På andenpladsen kommer Venstre med 17,8 procent.

 

Dermed har regeringspartiet tabt næsten lige så meget terræn, som Socialdemokratiet har vundet: 1,7 procentpoint.

 

Læs også
Dansk Folkeparti foreslår igen burkaforbud – Venstre har rykket sig, og et forbud er tættere på end før

Tilsammen står VLAK-regeringen til at kunne høste 28,2 procent af stemmerne. Det er Venstre og Liberal Alliance, der er gået tilbage i målingerne siden valget.

 

Derimod står De Konservative til en lille fremgang på 0,7 procentpoint og går dermed fra 3,4 til 4,1 procent.

 

Socialdemokratiet og de fire øvrige oppositionspartier får i målingen tilsammen 52,2 procent af stemmerne. VLAK og støttepartiet Dansk Folkeparti får 47,6 procent.

 

Dermed er situationen så godt som spejlvendt i forhold til valgresultatet på 52,3 til blå blok mod 47,7 til rød blok.

 

Den største tilbagegang siden valgresultatet står DF for. Partiet, der i efteråret har været ramt af beskyldninger om misbrug af EU-midler og kovending på Europol, går 3,8 procentpoint tilbage til 17,3 procent.

 

Læs også
SIDSTE NYT: Den formodede gerningsmand til terrorangreb på seks franske soldater er blevet skudt i sin mørke BMW og anholdt

Målingen lader ikke Nye Borgerlige komme over spærregrænsen på to procent. Partiformand Pernille Vermund kan notere sig 1,6 procent.

 

Voxmeters måling baserer sig på telefoninterview med 1030 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra 5. til 10. december.

 

23,8 procent af de adspurgte svarer, at de er “i tvivl om partivalg”, “vil ikke stemme”, “vil stemme blankt” eller “ikke er stemmeberettiget”.

 

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier er på plus/minus 2,7 procentpoint.

 

/ritzau/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ