Frankrigs præsident Hollande erkender nu: ”Vi har et problem med islam”, men den erkendelse kommer alt for sent – og hvad med den danske regering?

For første gang hører man en fransk præsident sige direkte: ”Vi har et problem med islam”. Med tilføjelsen: ”Jeg synes, at der kommer for mange indvandrere, der ikke burde være her.”

 

Disse usædvanlige udtalelser bringes i en ny bog. Den er skrevet af to journalister fra det venstreorienterede dagblad Le Monde, og den er baseret på hele 61 timers private samtaler med præsident Francois Hollande.

 

Oversat til dansk hedder bogens titel: ”Det burde en præsident ikke sige” (Gérard Davet/Fabrice Lhomme: ”Un président ne devrait pas dire ca”).

 

Samtalernes meget uformelle karakter har fået Hollande til at være mere åben end vanligt med, hvad han går og tænker.

 

Og han mener altså, at Frankrig har et problem med islam.

 

Det er mere, end den danske regering siger for Danmarks vedkommende.

 

Indvandring, terror og ghettoer

Frankrig har omfattende erfaringer med islam og muslimsk indvandring og problemer i den forbindelse.

 

Landet har den største muslimske befolkningsandel i Europa. Det har oplevet flere terrorangreb og terrorplaner end noget andet europæisk land. Og det har enorme ghetto-områder, der er mere eller mindre lukket af for både myndigheder og andre borgere – ”no-go zoner”, kalder man dem med et engelsk udtryk.

 

Terrorangrebene bliver ved med at komme. Og i ghetto-områderne med en overvejende muslimsk befolkning bliver situationen mere og mere uholdbar.

 

I lørdags gik det helt galt

Læs også
Forbyd muslimske bønnekald ved lov

Så sent som i lørdags gik det helt galt i ghettoen La Grande Borne i Viry-Chatillon syd for Paris. Den Korte Avis har beskrevet de uhyggelige begivenheder.

 

To politivogne var på en overvågningsopgave i La Grande Borne. Pludselig kom en gruppe unge løbende ud fra ghetto-området.

 

De smadrede bilernes ruder og smed molotovcocktails ind i den ene af dem. Derefter spærrede de dørene, så politifolkene ikke kunne komme ud. De to betjente blev forvandlet til levende fakler inde i bilen. Begge blev alvorligt forbrændte, den ene livsfarligt.

 

”No-go zoner”

Efter det frygtelige angreb besøgte premierminister Manuel Valls området sammen med indenrigsminister Bernard Cazeneuve området.

 

Valls forsikrede: ”Statens autoritet vil blive garanteret. Der er ingen no-go zoner.”

 

Men det erklærer politiets fagforeninger sig lodret uenige i.

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

 

Denis Jacob fra fagforbundet Alternative police-CFDT siger til The Local:

 

”Selvfølgelig er der no-go zoner i Frankrig, hvor politiet ikke kan gribe ind og gøre deres arbejde i sikkerhed. Det samme gælder for brandmænd og stort set enhver repræsentant for staten.”

 

”Politiet kan ikke gennemtvinge loven i disse områder, de bliver angrebet (…) Det er ikke kun et problem under denne regering, det har været et problem under alle regeringer i de sidste 20 år. Regeringer vil aldrig indrømme, at der er no-go zoner, fordi det er et tegn på, at staten er brud sammen.”

 

Også Danmark

Ghettoen fungerer som et muslimsk territorium, hvor man indretter et parallelsamfund, der lever sit eget liv i forhold til det omgivende samfund og dets myndigheder.

 

Så, jo: Frankrig har et problem med islam. Men som regel undgår politikerne at sige det så direkte.

 

Læs også
To bøger, der giver indsigt i muslimsk værdier og dannelsesidealer

Det gælder sandt for dyden også i Danmark.

 

Handlingsplan mod radikalisering

Tirsdag holdt tre ministre således pressemøde om regeringens handlingsplan mod radikalisering (og en plan mod social kontrol).

 

Det lykkedes at komme igennem hele forløbet, uden at ministrene en eneste gang nævnte ordet islam i forbindelse med denne radikalisering! Til trods for, at enhver ved, at problemerne helt overvejende drejer sig om islamisk radikalisering.

 

”Vi har et problem med islam,” siger den franske præsident.

 

Den danske regering har tilsyneladende et problem med overhovedet at tale om islam.

 

http://www.lemonde.fr/les-decodeurs/article/2016/10/12/francois-hollande-marianne-et-le-voile-ce-qu-il-a-vraiment-dit_5012374_4355770.html

Læs også
Islamisk skilsmisselov skaber ulykke i Danmark

 

https://denkorteavis.dk/2016/ny-frankrig-i-chok-over-uhyggeligt-angreb-hvor-unge-fra-indvandrerghetto-smed-molotovcocktails-mod-to-politifolk-sa-de-blev-levende-fakler/

 

https://www.thelocal.fr/20161010/are-there-police-no-go-zones-in-france-the-police-say-yes

 

 

 

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…