Når sigøjnerne er færdige med at tigge, bor de i en skolegård – et renovationsfirma kommer hver morgen og vækker dem og gør rent efter dem

Skærmprint You Tube 2014.

Den svensk-finske skole på Kungsholmen i det centrale Stockholm har gennem flere år været plaget af sigøjnere. Det skriver Fria Tider.

 

Når skoledagen er slut og sigøjnerne er færdige med dagens tigge-arbejde, så slår de lejr på skolens område. Sådan har det været i to år nu.

Det er selvfølgelig forbudt, men myndighederne gør ikke noget ved det. Og denne skole er lagt fra den eneste, som har problemet.

 

”De bruger skolegården som toilet. De efterlader skrald, afføring, mad og tøj, så lærerne og pedellen må rydde op hver morgen før børnene kommer. Vi har også været nødt til at bestille skyldning af skolegården for at fjerne lugten. Og vi har måtte lukke et legehus af, så de ikke kan komme derind og sove,” siger skoleleder Heli Lindström.

 

Skolen har nu hyret et renovationsfirma til at komme hver morgen ved sekstiden.

 

Ifølge politiet er det almindeligt, at sigøjnerne besætter skolegårdene i Stockholm, selvom det er ulovligt.

 

Men da myndighederne har valgt at se passivt til, er problemet voksende. I foråret var der omkring 500 sigøjnere i Stockholm, nu er der mellem 700 og 800.

 

Det anslås, at der befinder sig adskillige tusinde sigøjnere i Sverige. I Sverige er det tilladt at tigge, det er den væsentligste årsag til at sigøjnerne kommer til Sverige.

 

Ynkes som ofre

Langt de fleste har hjemme i Rumænien og Bulgarien.

 

I Svenske medier omtales sigøjnerne typisk som hjemløse romaer, men langt de fleste har et hjem i de lande de kommer fra.

 

Læs også
Erdogan vil ødelægge kurderne – EU og FN er magtesløse

Men sigøjnerne bliver også ofte omtalt som ”udsatte EU-borgere”. Det kan man fx se i ”Nyheter i Västerbotten” hvor det omtales, at sigøjnerne er rykket ind på den nyrenoverede togstation i Umeå.

 

København

Sigøjnere er også i stigende grad et problem i København hvor de slår lejr alle vegne og efterlader store mængder skrald og afføring. Det kan fx være på Amager Fælled eller i de rekreative kystområder syd for København eller midt i byen.

 

Af hensyn til byens mange hjemløse er det tilladt at sove på gaden i København. Det har sigøjnerne fundet ud af, og da alle EU-borgere har ligeså meget ret til gaderne som københavnerne, må borgerne så finde sig i, at de slår lejr midt i byen. Politiet kan ikke gøre noget.

 

Her kan man se en optagelse af en kvinde der tigger. Optagelsen er fra 2014 hvor sigøjnerne for alvor fik øje på Sverige som et godt land at tigge i. En ny optagelse kan ses her.

 

Her bliver en stor lejr ryddet i Malmø i 2015.

 

 

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…