En lille slagterbutik bliver udsat for hærværk fra fanatikere – nu har slagterne fået nok og kommer med en meget speciel trussel mod gerningsmændene

Colourbox

Slagter Gregersen er en lille slagterforretning i Fredericia. I en årrække var den ejet af Frank Gregersen. Nu er den overtaget af unge Sebastian Jensen, men Frank Gregersen arbejder stadig i butikken.

 

Da de to mødte på arbejde forleden, var billedet af en ko på butikkens vindue malt over med et sort kryds. Endnu engang var der begået hærværk mod dem.

 

Butikken har været forfulgt af chikane og hærværk siden 2006. Tidligere har fanatiske modstandere af at slagte og spise kød åbenbart stået bag, og de to slagtere regner med, at det samme er tilfældet denne gang.

 

Men denne gang har de fået nok.

 

De har skrevet en særdeles bramfri kommentar på Facebook, hvor de kommer med en ’trussel’ mod gerningsmanden, der er lidt ud over det sædvanlige:

 

”Til dig, der har overmalet vores vindue (…) Vi har en god film af dig, men vi skal nok lade være med at anmelde dig. Vi finder dig selv, tager dig ud bagved og stopper dig op i din egen tarm, for vi gider ikke jeres pis mere.”

 

Hærværk giver store omkostninger

I 2006 blev Slagter Gregersen og en anden slagterforretning i byen udsat for hærværk.

 

Den anden slagter fik malet ”Kød er mord” og ”Dø” på ruden. Hos slagter Gregersen smadrede hætteklædte personer ruderne.

 

Selv om Frank Gregersen udlovede en dusør, fik politiet aldrig fat på gerningsmændene. Siden har man helt opgivet at anmelde hærværk mod butikken.

 

I dag siger han: ”Jeg ville bare ønske, at dem, der gør det her, vil tage en snak med mig i stedet for at ødelægge. Lad os få en dialog.”

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

 

Men det har der ikke været noget optræk til.

 

I stedet har butikken måttet investere i panserglas med et materiale, hvor man let kan få grafitti af. Man har købt og opsat videokameraer.

 

”Jeg tjekker mine ruder hver morgen, når jeg møder ind, for man ved jo aldrig,” siger Sebastian Jensen.

 

Alt i alt er der nok brugt omkring 60.000 kr. på omkostningerne i forbindelse med hærværk.

 

Teori om gerningsmændene

Der har været livlig debat og mange støtteerklæringer på Facebook i forbindelse med de to slagteres ’trussel’ mod gerningsmanden. Der har dog også været nogle kritiske røster og enkelte henvendelser til politiet.

 

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

”Det skulle jo egentlig bare forstås som en joke, selv om vi også er frustrerede,” siger Sebastian Jensen. ”Vi kunne aldrig finde på at gøre nogen noget.”

 

De to slagtermestre ønsker ikke at sige, hvem de gætter på som gerningsmænd. Men flere af brugerne på Facebook mener, at det er en gruppe unge fra byen, der er fanatiske modstandere af, at man slår dyr ihjel for at spise dem. De er angiveligt forbundet md Ungdommens Hus i byen.

 

Ingen respekt for små erhvervsdrivende

Hvem gerningsmændene end er, så er de præget af en slående mangel på respekt for små erhvervsdrivende, der må knokle hårdt for at klare sig.

 

De føler sig åbenbart så højt hævet over dem, at de tillader sig at påføre dem store omkostninger og ubehageligheder i deres egen hellige sags navn.

 

De nøjes ikke med at føre en debat, som det danske samfund giver alle muligheder for. Formentlig er de ganske klar over, at ikke ret mange gider forholde sig til deres ekstreme indstilling.

 

I stedet vælger de at gøre livet surt for flittige og fredelige mennesker. Til ingen verdens nytte.

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten

 

http://nyheder.tv2.dk/2016-09-19-slagtermestres-besked-deles-igen-og-igen-vi-finder-dig-og-stopper-dig-op-i-din

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…