Balkanruten er snart helt lukket – det vil lægge et kolossalt pres på Grækenland

You Tube
Ingen migranter fik lov til at komme ind i Makedonien fra Grækenland tirsdag, oplyser myndighederne onsdag.

 

Makedonien har lukket sin grænse “fuldstændig” for illegale migranter. Det oplyser en unavngiven politikilde onsdag til Reuters.

 

Makedoniens beslutning kommer, efter at Slovenien og Serbien har varslet stramninger i forhold til antallet af flygtninge, der dagligt får lov til at passere deres grænser.

 

Ifølge det makedonske indenrigsministerium fik ingen migranter lov til at komme ind i Makedonien fra Grækenland tirsdag.

 

Den seneste uge har de makedonske myndigheder lagt yderligere begrænsninger på, hvor mange og hvilke flygtninge og migranter, der får lov til at passere landets grænse.

 

Kun visse flygtninge fra Syrien og Irak har i løbet af de seneste måneder fået lov til at komme ind i landet, mens afghanske flygtninge har været udelukket.

 

Siden begyndelsen af året er over en million mennesker ankommet fra Tyrkiet til Grækenland, hvorefter de fleste har bevæget sig videre op langs den såkaldte vestlige Balkanrute gennem Europa.

 

I midten af februar strammede flere lande deres grænsekontrol, efter Østrig satte et loft på 80 daglige asylansøgninger. Herefter har den stramme grænsekontrol bredt sig ned gennem Europa helt frem til den græske grænse.

 

Mindst 30.000 flygtninge og migranter er i øjeblikket strandet i Grækenland, fordi grænsen til Makedonien – og dermed vejen videre mod nord – er spærret.

 

Makedoniens præsident, Gjorge Ivanov, har tidligere sagt, at den såkaldte Balkanrute vil blive lukket helt for flygtningene, når Østrig når de 37.500 flygtninge, som landet maksimalt vil huse i år.

 

Konsekvensen er, at flygtningene nu hober sig op i Grækenland. Den græske regering venter, at antallet i løbet af en måned vil svulme op til 70.000.

Læs også
I dag er det slut med hjælpepakker og Grækenland er alene på Herrens Mark

 

/ritzau/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…