Indvandrer ville ikke betale for busbillet, han gik amok og bragte passagerenes liv i fare – men dommeren lod ham slippe billigt

En bus var en helt almindelig aften på vej ad sin sædvanlige rute fra Öland til Kalmar i Sverige. Bag rattet sad en erfaren chauffør på 56 år.

 

Men en afghansk migrant på 19 år forvandlede denne almindelige  aften til en forfærdelig oplevelse.

 

Den 56-årige chauffør fortalte bagefter, at han i de 30 år, han har kørt bus, aldrig før har været så bange. Det skriver Fria Tider 2.10.

 

I bussen var der en gruppe migranter. Nogle af dem var såkaldte “uledsagede flygtningebørn”.

 

En af dem, en 19-årig mand fra Afghanistan, havde ikke købt billet. Der opstod skænderi. Det endte med, at en af hans kammerater købte en billet til ham.

 

Men dermed var sagen ikke slut. Asylansøgere var åbenbart blevet ond i sulet og det fik dramatiske konsekvenser.

 

Chaufføren mærkede pludselig nogen komme op bag ham. Det var afghaneren. Han tog fat i rattet.

 

Bussen var netop på vej over Ölandsbroen. Klokken nærmer sig midnat, og det er mørkt.

 

Nu blev der udkæmpet en kamp på liv og død.

 

Afghaneren rev hårdt i rattet for at køre bussen ind i rækværket på broen. chaufføren vidste, at bussen ville styrte i vandet, hvis det lykkedes for ham. Bussen krængede fra side til side. så var den på vej over i modsatte kørebane, og så var den kun få centimeter fra at køre ind i broens rækværk.

 

Dette drama fandt sted i novenber sidste år. Men afghaneren har netop været for retten, hvor hele hændelsesforløbet er blevet oprullet.

Læs også
Likvideringen af 31-årig kvindelig læge i Malmø: Hun fik det dræbende skud, da hun lå på jorden – en medgerningsmand er anholdt

 

Her fortalte chaufføren, at han var meget bange for, at bussen skulle køre ud over kanten af broen og styrte i vandet. Han mente, at afghaneren ville begå selvmord og tage de andre i bussen med sig i døden. Det kan man læse i dommen, skriver Fria Tider.

 

Flere passagerer greb ind og til sidst blev den 19-årige overmandet og holdt fast til bussen var i sikkerhed og politiet var blevet tilkaldt.

 

“I sine 30 år som buschauffør har han aldrig været så bange. Oplevelsen var særlig ubehagelig, fordi den fandt sted på Ölandsbroen. Selv om det varede kort, så føltes det som en evighed. I 5-6 måneder måtte han køre bus på andre ruter, som ikke gik over Ölandsbroen”, står der i dommen.

 

Det var kun på et hængende hår, at en katastrofe blev afværget.

 

Den 19-årige afghaner blev dømt for at bringe andres liv i fare, ødelæggelser, voldsom modstand og besiddelse af narkotika.

 

Men alligevel fik han en mild straf.

Læs også
Sverige asyl-amok: Har alene i år uddelt langt over tredive tusinde statsborgerskaber og modtaget et hav af asylansøgere

 

Han fik kun en betinget dom og en bøde på 3000 kroner.

 

Han er ikke svensk statsborger, men blev alligevel ikke dømt til udvisning.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…