Nu finder Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti sammen – siger nej til regeringens forslag om ny politiskole i Herning

Foto: Carsten Lundager


 Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti siger nu, at de ikke vil støtte regeringens forslag om at bygge en ny politiskole i Herning.

 

De to partiers retsordførere, Trine Bramsen (S) og Peter Kofod Poulsen (DF), siger til TV2 News, at de vil insistere på, at forliget om politiskolen overholdes.

 

Ifølge forliget skal politiskolen være klar til at modtage elever i 2018. Det kan den ikke være, hvis der skal bygges en ny skole i Herning. Derfor kræver begge partier, at man finder en allerede eksisterende bygning til skolen.

 

Dette er et af de første eksempler på et samarbejde mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, som kan sætte den ny VLAK-regering under kraftigt politisk pres i en række sager.

 

Både den tidligere Venstre-regering og den ny regering har bundet sig hårdt op på, at der skal bygges en ny politiskole, og at den skal ligge i Herning.

 

Det vil derfor være et alvorligt nederlag og prestigetab for regeringen, hvis et flertal uden om den vælter disse planer. Efter den klare melding fra de to partier ser det ud til at ske.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…