Nets anbefaler banker at spærre 100.000 betalingskort

Frygt for misbrug af betalingskort får Nets til at anbefale at 100.000 af dem spærres.

 

Nets anbefaler en række danske banker at spærre 100.000 danske betalingskort. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse. Spærringen sker præventivt.

 

Anbefalingen er den seneste udvikling i en større international svindelsag. Tidligere har de danske banker efter en lignende anbefaling fra Nets spærret 15.000 danske betalingskort, der stod overfor at blive skiftet ud.

 

I pressemeddelelsen skriver Nets, at særligt én udenlandsk internetforretning er i søgelyset.

 

– Nets har i de seneste uger konstateret et stigende misbrug af dansk udstedte betalingskort i både danske og udenlandske internetforretninger, og alt peger nu på, at kilden til dette er en udenlandsk internetforretning, og at en større mængde kortoplysninger er havnet i forkerte hænder.

 

Nets understreger, at der ikke er grund til at tro, at kortene er blevet misbrugt endnu.

 

– Kortene er endnu ikke blevet forsøgt misbrugt, men vi mistænker, at de kan blive det inden for den nærmeste fremtid, siger presserådgiver Ulrik Marschall i Nets til erhvervsmediet Finans.dk.

 

Nets, der driver dankortet i Danmark, konstaterede i september flere sager misbrugssager fra danske betalingskort.

 

Bankerne skal nu beslutte, om de vil følge Nets’ anbefaling.

 

Ifølge Ulrik Marschall vil nogle kortholdere opleve, at deres kort bliver afvist i butikker, inden de bliver kontaktet af deres bank. Det siger han til Finans.dk

 

Læs også
Ni ud af ti kommuner bliver angrebet af IT-kriminelle – især er der et trick, som kan koste skatteyderne dyrt

Hvis forbrugere har løbende udbetalinger knyttet til et kort, der bliver spærret, anbefaler Nets, at man får tilmeldt disse til et nyt kort. Det gælder eksempelvis Rejsekort, abonnementer og lignende.

 

Hvis man opdager, at ens kortdata er misbrugt, vil banken i øvrigt dække tabet.

 

/ritzau/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…