EU redder berygtede Gimi Levakovic: Højesteret har afgjort, at det være i strid med EU-traktatens menneskerettigheder at udvise ham

Facebook

Den berygtede og dybt kriminelle 46-årige sigøjnerboss, Gimi Levakovic, vil alligevel ikke blive udvist af Danmark.

 

Det afgjorde Højesteret i dag, torsdag, ved middagstid med henvisning til, at det ville være i strid med EU-traktatens kapitler om menneskerettigheder at udvise ham til Kroatien, da han ikke taler sproget og i Danmark har forældremyndigheden over to mindreårige børn.

 

Gimi Levakovic, der er kroatisk statsborger, blev ved Retten i Næstved i august sidste år idømt ét år og tre måneders fængsel og udvisning for ulovlig våbenbesiddelse. Sigøjnerbossen ankede dommen til Østre Landsret, som i oktober underkendte udvisningsdelen, men hævede fængselsstraffen til ét år og seks måneder.

 

Og nu har Højesteret altså stadfæstet landsrettens afgørelse.

 

Har 23 domme og mere end syv års fængsel bag sig

I hele sit voksenliv har Gimi Levakovic aldrig nogensinde haft et arbejde, men har til gengæld holdt både medarbejdere i retsvæsenet, forsvarsadvokater, politi og fængselsvæsen travlt beskæftigede.

 

Således har Gimi Levakovic ifølge Ekstra Bladet 23 domme og mere end syv års fængsel bag sig, og bortset fra mord har han efterhånden været igennem alle straffelovens bestemmelser.

 

De 23 domme omfatter således blandt andet vidnetrusler, bedrageri, afpresning for slet ikke at tale om tricktyverier og især vold.

 

Således har han blandt tæsket et familiemedlem så brutalt, at han punkterede den ene lunge, og i 2011 fik han to års fængsel for at påkøre sin gravide ekshustru så voldsomt, at hun røg op i luften. Tidligere havde han banket hende i hovedet med en donkraft

 

Efter dommen har både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), justitsminister Søren Pind (V) samt integrationsminister Inger Støjberg (V)været ude med meldinger om, at de danske udvisningsregler skal strammes, men taget i betragtning, at det ikke var danske udvisningsregler, men EU-regler, der forhindrede udvisning, virker det ret omsonst.

 

I øvrigt forekommer det lidt besynderligt, at det vil være i strid med EU-konventions regler om menneskerettigheder, at udvise en EU-borger til et EU-land.

Læs også
Så mange asylansøgere i Danmark blev sidste år dømt overtrædelser af straffeloven – herunder for drab og voldtægter
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…