Megan flyttede fra kæresten sidste sommer, men det er endnu ikke lykkedes hende at give sin lille datter et nyt hjem. Mor og barn må derfor flakke rundt og sove på skift hos familie og venner, eller i et møbelopbevaringsrum.
Megan har skrevet til Nationen på Ekstra Bladet og fortalt sin historie. Hun håber nogen vil tilbyde hende en bolig til det hun kan betale i leje, nemlig 6.500 kr. om måneden. Megan er studerende og modtager SU.
Men København er stærkt presset på boligmarkedet, og der er stor efterspørgsel efter almennyttige boliger i Megans prisleje. Adgang til sådan en bolig kræver typisk, at man ejer et boligbrev med mange års anciennitet. Megan er ung, så det har hun ikke.
Det er selvsagt svært at være boligløs, og det bliver ikke lettere med et barn. Så Megan har henvendt sig til Købehavns Kommune og bedt om at blive skrevet op på akutlisten. Men kommunen har afvist hendes ansøgning, kommunen oplyser, at det er fordi hun modtager SU.
Man må sige det lyder mærkeligt, at en ung mor og datter afvises som værdigt trængende, fordi Megan læser og modtager SU. Man kunne snarere forestille sig, at Københavns kommune er nødsaget til at prioritere, og tilbageholde ledige boliger til udlændinge med flygtningestatus.
Københavns kommune står til, at modtage 335 flygtninge i år, og de skal alle sammen have anvist en passende bolig, og naturligvis helst en af de eftertragtede hvor lejen er lav, for ellers pålægger kommunen sig selv en ekstraudgift fordi der er loft over hvor meget en flygtning må betale i husleje under den treårige integrationsperiode.
Det er ikke rimeligt, at især unge og borgere med de laveste indkomster skal vrages til fordel for udlændinge som har valgt, at slå sig ned i Danmark. Det står ikke til diskussion, at vi skal hjælpe fremmede i nød, men det er uanstændigt, hvis det sker på bekostning af vores egne borgere.
Det kan undre, at ingen på Christiansborg endnu har rejst et spørgsmål om rimeligheden i, at flygtninge favoriseres i forhold til egne borgere.
Kilde: Ekstra Bladet, Nationen.