Journalistisk Venstreparti er frustreret og reagerer ved at tale nedsættende om vælgere og politikere med de ’forkerte’ meninger

Colourbox

Det er hårdt at være medlemmer af Journalistisk Venstreparti i øjeblikket. Folket går i en helt anden retning end den, som de anser for politisk korrekt.

 

Udlændingepolitikken er det klareste eksempel. Her bevæger vælgernes flertal sig mere og mere i retning af en stram linje. Til trods for, at Journalistisk Venstreparti kæmper hårdt for, at man skal åbne mest muligt for asylstrømmen.

 

Journalisterne er frustrerede. De reagerer ved at tale nedsættende om vælgere og politikere med de ’forkerte’ meninger.

 

Øretæve til Merkel

Tag nu bare søndagens valg i den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern. Her gav vælgerne Angela Merkel en ordentlig øretæve, fordi hun har lukket alt for mange migranter ind.

 

Ja, hun har ikke bare lukket dem ind. Hun har i høj grad tilskyndet dem til at komme med sine åbne døre og sin snak om en ”velkommen-kultur” over for den enorme strøm fra Mellemøsten, Afrika og Asien.

 

I Journalistisk Venstreparti føler man sig på bølgelængde med Merkel og hendes politik. Så man har svært ved at klare vælgernes dom over Merkel, der placerede hendes CDU på en tredjeplads efter det indvandringskritiske AfD.

 

Frustrationen giver et behov for at sige noget nedsættende om de vælgere, der forkastede Merkels politik.

 

Derfor hører man udlandskorrespondenter flittigt fremhæve, at Mecklenburg-Vorpommern slet ikke modtager ret mange migranter.

 

Dermed får man skabt det indtryk, at vælgernes stilling beror på fordomme. De ved ikke, hvad de taler om.

 

TV2’s Tyskland-korrespondent har med flid fremhævet denne pointe. Mandag gav en journalist fra Kristeligt Dagblad den endnu en omgang på TV2 News.

Læs også
Regeringsforhandlingerne er ramt af store problemer – men Journalistisk Venstreparti prøver at hjælpe ’deres’ Mette

 

Bruges kun om stram udlændingepolitik

Men denne kanon kan uden videre vendes mod de pågældende journalister selv.

 

Disse journalister bor formentlig i større byer, hvor de ikke har vindmøller tæt på. Alligevel har de sikkert mange meninger om vindenergi. Og de ville formentlig tage det ilde op, hvis nogen antydede, at de ikke kunne have nogen mening om vindmøller, fordi de ikke fandtes i deres nærhed.

 

De ville selvfølgelig heller ikke finde sig i, at man prøvede at ”diskvalificere” dem fra en debat om arbejdsløshed, fordi de ikke selv var arbejdsløse.

 

Det argument, som journalisterne har brugt i forhold til Mecklenburg-Vorpommern, bliver stort set kun brugt på udlændingepolitik, selv om man principielt kunne bruge det på alle mulige andre områder. Og det bliver specielt brugt om folk, der ønsker en stram udlændingepolitik.

 

”Omdiskuteret” og ”kontroversiel”

De frustrerede medlemmer af Journalistisk Venstreparti tager også et andet våben i brug. Det drejer sig om ordene ”omdiskuteret” og ”kontroversiel”.

Læs også
Canadas premierminister Trudeau – et farligt fjols

 

De røde journalister er meget ivrige efter at kalde holdninger og beslutninger, som de ikke bryder sig om, for ”omdiskuterede” og ”kontroversielle”.

 

Det er en skjult metode til at give seerne og læserne et negativt indtryk af disse holdninger og beslutninger – uden at journalisten går direkte ud med sin politiske mening.

 

Senest blev denne metode flittigt brugt i forbindelse med beslutningen om at nedlægge en stor del af teltpladserne for asylansøgere, fordi der ikke er brug for dem.

 

I TV og radio kunne journalisterne stort set ikke omtale disse teltlejre, uden at der pr. rygmarvsrefleks blev talt om de ”omdiskuterede” eller ”kontroversielle” teltlejre.

 

Sådan gøres det

På overfladen kan det jo tage sig sagligt ud, at man fortæller, at noget er ”omdiskuteret”. Men det er fup.

 

Læs også
De politisk korrekte begynder at bruge racistiske begreber i debatten om udlændingepolitik – det har sin specielle forklaring

Når venstreorienterede journalister omtaler noget som ”omdiskuteret”, er det stort set altid noget, som de venstreorienterede er kritiske overfor.

 

Det er formentlig aldrig nogen sinde sket, at en dansk journalist med de rigtige meninger har omtalt for eksempel Johanne Schmidt-Nielsen som en ”omdiskuteret” politiker. Og det kommer med stor sikkerhed heller aldrig til at ske. Til trods for, at borgerlige i allerhøjeste grad anfægter hendes synspunkter.

 

Johanne Schmidt-Nielsen er ”én af vore” i Journalistisk Venstreparti. Så hun er ikke ”omdiskuteret”. Inger Støjberg er ikke ”én af vore”. Så hun er både ”omdiskuteret” og ”kontroversiel”.

 

Sådan gøres det.

 

Det er ikke let

Problemet for Journalistisk Venstreparti er bare, at det synes at prelle af som vand på en gås hos vælgerne.

 

Vælgerne er langt mere på bølgelængde med Inger Støjbergs holdninger end med Johanne Schmidt-Nielsens. Og de gør nu oprør mod Angela Merkel, hvis udlændingepolitik hyldes af de røde journalister.

Læs også
Journalister bekæmper befolkningens kritiske holdning til den ikke-vestlige indvandring

 

Det er efterhånden ikke let at være politisk korrekt.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…