Der er mange falske konkurrencer på Facebook – her er gode råd fra en IT-ekspert til, hvordan du spotter dem

Colourbox

   Hej Janus

 

Jeg håber, du kan hjælpe mig med et par gode råd.

 

Jeg deltager ofte i konkurrencer på Facebook og har været heldig at vinde mange gode præmier. I løbet af de sidste par måneder har jeg været udsat for, at nogle af de konkurrencer jeg deltager i er falske.

 

Kan man på forhånd se, om en konkurrence er falsk eller ej? Og har det nogle konsekvenser for mig, hvis jeg finder ud af, at den konkurrence jeg har deltaget i er falsk? Kan jeg få virus på min computer?

 

Mvh. Lisbeth.

 

SVAR:

 

Hej Lisbeth

 

Du har ret i, at der florerer mange falske konkurrencer på Facebook i øjeblikket.

 

Ved udelukkende at deltage i en falsk Facebook-konkurrence får du ikke virus på din computer. Svindlerne bag de falske konkurrencer har et helt konkret formål. De vil skaffe tusindvis af likes for senere at sælge siden videre til reklamefolk, der får mulighed for at vise reklamer for deres produkter i dine nyheder på Facebook.

 

Hold dig fra at indtaste telefonnumre og andre personlige oplysninger i falske konkurrencer. Det kan nemlig resultere i en masse telemarketing-opkald til dit telefonnummer.

 

Læs også
10 tips til at spotte fup-konkurrencer på Facebook

For at spotte en falsk konkurrence på Facebook kan du først og fremmest tjekke om siden er oprettet for nylig, og se hvor mange opslag der er. Ofte er siden nemlig oprettet inden for et par dage og har et enkelt eller få opslag.

 

Hvis det fx er Matas der er tale om, så tjek Matas’ originale Facebook-side som ofte har mange flere likes end den falske side har.

 

Tjek også om der findes oplysninger som åbningstider, telefonnummer og adresse. På de falske sider der er oprettet i løbet af ingen tid er der ofte ingen oplysninger til virksomheden. Men vigtigst af alt, så brug din sunde fornuft. Hvis præmien er for god til at være sand, er den det ofte også.

Venlig hilsen

 

Janus R. Nielsen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…