Regeringen har hjulpet de boligejere, der var ramt af en fejl – men hvad med de landmænd, der har et lignende problem?

For nyligt gik et forsikringsselskab konkurs. 26.000 husejere stod med en ejerskifteforsikring, der pludselig var uden værdi, 1.700 af disse med verserende sager, så for alvor ud til at være kommet i klemme.

 

Når nøden er størst er hjælpen nærmest. Partierne bag den finansielle forligskreds fandt det magtpåliggende, at finde en løsning. Det lykkedes særdeles hurtigt. Erhvervsminister Brian Mikkelsen var tilfreds med resultatet, og han takkede de involverede parter for en konstruktiv tilgang til udfordringen.

 

Gad vide om viljen og evnen til en så effektiv og hurtig problemløsning kunne finde vej til andre ministerier, så også andre borgere, der er kommet i klemme pga. andres fejl kan få hjælp?

 

Landbruget er sat i en sådan ganske alvorlig klemme. De danske myndigheder har indberettet fejlagtige data om tilstanden af det danske grundvand til EU, hvilket har resulteret i langt strengere restriktioner, end der er fagligt belæg for. Landbrugets negative påvirkning af miljøet er stærkt overvurderet i disse indberetninger. Det er dokumenteret på talrige måder, men myndighederne har hidtil undladt, at korrigere disse indberetninger. Grunden hertil synes at være, at det er meget svært grænsende til det umulige at indrømme tidligere fejl.

 

De urimelige og udokumenterede krav vil være en unødig økonomisk byrde for landbruget, og for mange landbrug den udløsende årsag til konkurs. Med andre ord: Landmændenes skæbne bliver her forsejlet af andres fejl, nøjagtig som det skete med de 26.000 husejere, der pludselig stod med en forsikring uden værdi.

 

Der var politisk vilje og handlekraft til, at løse husejernes problem.

 

Mon der også er samme vilje til at løse landmændenes problem. Mon miljøminister Esben Lunde Larsen hurtigt kan udvise samme handlekraft og dygtighed som erhvervsministeren?

 

Peter Bohsen Jensen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…