Han kom for retten, fordi han havde kørt uden kørekort – men han slap for straf, fordi han led af ’angst for rudekuverter’!

Skærmprint You Tube

En mand kom forleden for retten i Skåne. Han var sigtet for, at han to gange havde kørt scooter i stærkt beruset tilstand – i juli sidste år og april i år. Desuden var han sigtet for, at han ikke havde fået scooteren registreret.

 

Disse to ting fik han også en straf for, nemlig en bøde på i alt 7.500 sv. kr.

 

Åbnede aldrig kuverterne

Men manden var også sigtet for at have kørt scooteren uden kørekort. På det punkt slap han for straf – med en begrundelse, så man tror det er løgn.

 

I retten erklærede han, at han lider af ”en kraftig fobi over for rudekuverter fra myndigheder”. Bare synet af en sådan kuvert giver ham kraftig angst, lod han forstå.

 

Derfor undlader han konsekvent at åbne disse kuverter.

 

Han medgav, at han sikkert havde fået besked fra Trafikstyrelsen om, at scooteren krævede kørekort, og at den var blevet frameldt, fordi han ikke havde fået indregistreret et sådant kørekort. Men det vidste han altså ikke, fordi han aldrig åbnede de officielle rudekuverter.

 

På den baggrund mente retten ikke, at det kunne bevises, at manden var klar over, at han kørte ulovligt på scooteren. Han kunne derfor ikke dømmes for at have kørt uden kørekort, fordi det ikke nødvendigvis var forsætligt!

 

Uanede muligheder

Denne dom åbner uanede muligheder, hvis andre domstole lader sig inspirere af den mildt sagt usædvanlige skånske afgørelse.

 

Hvis man overtræder loven, skal man bare sige, at man ikke vidste, at man gjorde det, fordi man lider af en ”kraftig fobi over for rudekuverter”.

 

Læs også
Video: Nogen har lavet en snemand, der ligner Crusoe – det kan han bestemt ikke lide og så går han i aktion

Det kan være, at man ligefrem kan få en lægeerklæring på det …

 

http://www.skd.se/2016/09/02/frias-for-trafikbrott-pa-grund-av-fobi-for-fonsterkuvert/

 

http://www.thelocal.se/20160903/swede-avoids-fine-over-window-envelope-phobia

 

Foto fra;

https://www.youtube.com/watch?v=YiW2iAjWN1Y

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…