Der findes kun ét effektivt middel, hvis man skal forhindre, at imamernes indflydelse vokser sig stadig større i Danmark

Foto: Privat

TV2 har gjort et godt journalistisk arbejde med at afdække, hvordan moskeer i Danmark bruges til at udbrede budskaber, der skaber åndsformørkelse og undertrykkelse.

 

I et program i går beskæftigede TV2-journalisterne sig specielt med den berygtede moské på Grimhøjvej i Aarhus. I senere programmer vil man beskæftige sig med andre moskeer.

 

De ting, man kunne fortælle om Grimhøj-moskeen, var ikke ukendte. Men TV2’s reportage med under cover journalister og skjult kamera gav en usædvanligt direkte og stærk oplevelse af, hvordan imamerne påvirker muslimer.

 

Ingen politiske svar

Menigheden fik at vide, at der er dødsstraf, hvis man er utro, hvis man forlader islam, og hvis man slår en muslim ihjel. Utro kvinder skal stenes til døde, hvis det skal gå rigtigt islamisk for sig. Imamen gjorde dog opmærksom på, at denne idealtilstand endnu ikke er nået i Danmark.

 

Et andet af imamernes hovedbuskaber var, at kvinder ikke må tage et arbejde, hvis de kommer til at omgås fremmede mænd. Det kan kun lade sig gøre, hvis de har deres mandlige værge med.

 

Kvinder må heller ikke tage et arbejde uden tilladelse fra deres mand. Men kvinder må formentlig godt hæve kontanthjælp, selv om de ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet, hvis de følger imamerne …

 

Disse synspunkter har vakt opstandelse i den politiske debat. Men det er småt med brugbare politiske svar på, hvordan man effektivt kan bremse imamernes indflydelse. Kendsgerningen er, at der kun er ét middel, der virkelig virker.

 

Imamernes voksende indflydelse

De holdninger, som imamerne i gårsdagens TV2-program repræsenterer, er ikke et eller andet kuriøst levn fra fortiden. Disse holdninger har voksende indflydelse i dagens Danmark.

 

Det viste en meningsmåling, som Jyllands-Posten bragte i oktober sidste år. Den blev omtalt i Den Korte Avis i går, mandag.

 

Læs også
Racisme mod franskmænd – de kalder os “hvide svin”

Et flertal af danske muslimer mener således, at Koranens anvisninger skal følges fuldt ud, og at islam ikke skal tilpasses et vestligt samfund som det danske.

 

Dette er i høj grad et resultat af imamernes påvirkning.

 

Fundamentalisme

Imamerne prædiker en fundamentalistisk islam. De vil have muslimer i dagens samfund til at leve efter regler, der helt bogstaveligt følger, hvad der er nedfældet i Koranen og andre hellige skrifter.

 

Denne fundamentalisme har vundet frem i de seneste årtier. Både i den muslimske verden og i den vestlige verden, herunder Danmark.

 

Går man noget tilbage i tiden, for eksempel til 1960’erne, gik mange kvinder i de muslimske lande med håret frit. Nu er de næsten alle tildækkede.

 

Imamernes fundamentalisme er en stadig stærkere kraft i det danske samfund. Det er ikke gået op for ret mange politikere. De fleste af dem er rystende uvidende om islam.

Læs også
DA: Kommuner kan spare millioner ved færre indvandrere på offentlig forsørgelse

 

Unge ekstremister

Samtidig med, at TV2 i går bragte et godt program om Grimhøj-moskeen, holder TV2 News mikrofon for en type som Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen, der vrøvler fuldkommen hæmningsløst om emnet.

 

Der er ganske vist en vis tendens til, at imamerne får øget konkurrence i deres udlægning af islam. Men denne konkurrence kommer især fra kredse, der er endnu mere rabiate i deres synspunkter!

 

Det er typisk unge, der boltrer sig i ekstremistiske synspunkter på nettet – herunder dyrkelse af Islamisk Stat.

 

Hvis det går, som det plejer …

TV2’s første udsendelse om moskeerne har allerede vakt postyr. Men hvis det går, som det plejer, bliver der talt med store bogstaver i en periode, hvorefter tingene igen går deres skæve gang.

 

En af de velkendte travere er, at man skal ”undersøge” de juridiske muligheder for at lukke en moské som Grimhøj-moskeen. Østjyllands Politi har meddelt, at man vil foretage en sådan undersøgelse.

Læs også
Tyrkiet oversvømmer Europa med migranter

 

Juristernes forudsigelige konklusion på denne undersøgelse er, at den danske grundlov ikke giver mulighed for dette. Det vil formentlig kun ændre sig, hvis imamer hapses i direkte opfordringer til vold.

 

Man kan mene, at de danske myndigheder er for frygtsomme og forsigtige. De kunne måske godt gå længere i deres fortolkning af grundloven. Men de gør det næppe.

 

Der er andre ting, som man kunne gøre. Østrig har således nu gennemført et forbud mod udenlandsk finansierede moskeer og udenlandske imamer. Det ville være et fremskridt, hvis Danmark gjorde det samme. Men det ville ikke for alvor ændre situationen.

 

Kun ét effektivt middel

Der findes kun ét middel, som effektivt kan bremse imamernes voksende indflydelse på det danske samfund: Det er at modarbejde de muslimske parallelsamfund, som giver imamerne deres magt.

 

Og der er kun én effektiv vej til at modarbejde, at parallelsamfundene vokser: Det er at begrænse tilstrømningen af asylansøgere og indvandrere. Denne tilstrømning kommer overvejende fra muslimske lande.

 

Læs også
Debatten om Morten Østergaard og Pernille Skippers valgalliance med islamister afslører rystende uvidenhed om islam

TV2-programmerne får politikerne til at buldre. Men meget af det er tomme ord. Hvis de virkelig vil gøre noget ved imamernes magt, skal de frem for alt sikre en meget stram styring af tilstrømningen.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…