Grænsekontrol: Vi tager den lige endnu en gang for Søren Pind og Inger Støjberg

Foto: Privat
Udskriv

I Berlingske fredag kunne man læse følgende:

 

”Inger Støjberg er ikke overrasket over, at grænsekontrollen har medført flere asylansøgere (…) ’Det kan ikke komme bag på nogen, at der kan komme flere asylansøgere, når der bliver indført grænsekontrol, for det er netop dét, vi har sagt hele tiden.’”

 

Forleden var Søren Pind ude med den samme påstand. Men denne påstand er forkert, og den bliver ikke mere rigtig af at blive gentaget af Inger Støjberg. Så nu tager vi den lige endnu en gang for de to ministre:

 

Grænsekontrol giver i sig selv ikke flere asylansøgere. Se dog til Sverige. De har indført en skrappere grænsekontrol end Danmark, og det har givet dem færre asylansøgere.

 

Når Danmark netop nu ser ud til at få flere asylansøgere, skyldes det tre ting:

 

For det første det internationale asylpres.

 

Læs også
Dansk muslim afvist ved belgisk grænse – grotesk, at Danmark ikke selv har burkaforbud

For det andet, at det er blevet langt sværere for asylansøgere at komme til Sverige og Norge.

 

For det tredje, at den danske regering kun har indført en meget blød form for grænsekontrol. Alle, der kommer herop, kan frit søge asyl i Danmark. Det kan de ikke længere i Sverige.

 

Vi får altså ikke mange asylansøgere, fordi vi har grænsekontrol. Vi får mange asylansøgere, fordi vi har en meget lempelig form for grænsekontrol.

 

Længere er den ikke.

 

De uklare meldinger koster Venstre vælgere. Lørdag gav en ny meningsmåling (Gallup/Berlingske) en opbakning til Venstre på bare 18,5 procent.

 

Læs også
Danmark og andre EU-lande kommer nu med historisk forslag, der baner vejen for permanent national grænsekontrol
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ