En strøm af illegale asylansøgere forsøger nu at komme ind i Danmark fra uventet kant

I Esbjerg har politiet på det seneste oplevet, at et stigende antal illegale flygtninge nu forsøger at komme til England ved at snige sig ombord på skibene på DFDS fragtrute fra Esbjerg Havn til Immingham i England, skriver Jyske Vestkysten.

 

Således har Syd- og Sønderjyllands Politi nu oplyst Esbjerg Havn, at man nu har sat ekstra fucus på illegale flygtninges forsøg på at tiltvinge sig adgang til DFDS Terminalen på havnen.

 

”Vi har jævnligt haft sager med overløbere, men det er vores opfattelse, at der de seneste uger har været en større aktivitet, og dermed er vores fokus skærpet,” siger vicepolitiinspektør Lars Bjerregaard, som er stationsleder i Esbjerg, til Jyske Vestkysten.

 

Mistanke om illegale flygtninge fra Calais

Det øgede pres af illegale flygtninge, der forsøger at snige sig ombord på DFDS’s fragtskibe til England, hænger sammen med lukningen af den såkaldte ”flygtninge-jungle” med omkring 9.000 illegale flygtninge i den nordfranske havneby Calais.

 

For cirka en måned siden ryddede de franske myndigheder lejren, men i Esbjerg siger vicepolitiinspektør Lars Bjerregaard, at han ikke har noget belæg for at formode, at der er en sammenhæng mellem rydningen af junglen i Calais og den stigende aktivitet på Esbjerg Havn af illegale flygtninge.

 

Men hos DFDS ser man en sammenhæng

Til gengæld mener DFDS, at der kan være en sammenhæng. Hos rederiet oplyser informationschef, Gert Jacobsen ifølge Jyske Vestkysten, at man siden lukningen af lejren ved Calais har oplevet et stigende pres af illegale flygtninge på rederiets Englands-ruter.

 

”Det ser samtidig ud, som om presset er øget på hele vores netværk i Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland, Danmark, Norge og Sverige, hvor vi har ruter til England, men det er ikke noget voldsomt,” siger Gert Jacobsen til Jyske Vestkysten.

 

Han understreger, at i man i DFDS gør, hvad man kan, for at holde illegale flygtninge og indvandrere ude af DFDS’ terminaler.

 

Foruden det eksisterende hegn omkring terminalen på Esbjerg Havn har rederiet således netop investeret et millionbeløb termiske kameraer.

 

Læs også
Han blev ansat som sikkerhedsvagt i supermarked – så sprang han ud som frådende islamist

http://www.jv.dk/artikel/2434382:Esbjerg–Har–Junglen-fra-Calais–kurs-mod-

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…