En offentlig leder kunne ikke holde fingrene fra to kvindelige ansatte, der gik til retten med det – men han blev frikendt med en fuldkommen absurd begrundelse

Colourbox

Domenico Lipari var indtil for nylig ansat i skatteforvaltningen i den sicilianske by Palermo. Han havde to kvindelige ansatte, som han ikke kunne holde sig fra.

 

Den ene gav han et klap eller flere bagi. Han fingererede også ved en knap på den andens bluse, lige ved hendes barm. Og, nå ja, så berørte han hendes ”genitale område”, som retten kaldte det.

 

Sagen havnede i retten, fordi kvinderne ikke ville finde sig i hans gramsen. Men her blev han frikendt for sexchikane med en fuldkommen absurd begrundelse.

 

Dommen blev afsagt i november sidste år, men begrundelsen er først kommet frem nu.

 

Han var jo bare umoden og spøgefuld

Retten betvivlede ikke de to kvinders beskrivelse af, hvad der var foregået. Men man mente ikke, at det var sexchikane.

 

Liperi skulle ikke betragtes som en slibrig karl. Han var bare … ”umoden”. Der er tale om en mand på 65 år.

 

Jovist var hans optræden upassende, sagde retten. Men han gjorde det jo på en spøgefuld facon! Og hans virkelige ærinde var at markere ”hierarkiet på kontoret”.

 

En chef, der misbruger sin magt til at rage på kvindelige ansatte – det skulle ellers være indbegrebet af sexchikane. Men retten brugte det altså nærmest som en undskyldning, at han bare havde villet vise, hvem der bestemte.

 

Det havde faktisk slet ikke noget med sex at gøre

Retten nåede følgende utrolige konklusion:

 

Læs også
Tyskerne har fået nok: Dommer, der gav kriminel flygtning ren besked, har udløst en flodbølge af folkelig støtte

”Man kan ikke bare henvise til de anatomiske områder, der blev berørt, eller til intensiteten i den fysiske kontakt – det er vigtigt at se på den samlede kontekst. ” Og man fortsætter:

 

”Liparis opførsel var ikke udtryk for nogen lyst, og den syntes ikke at udspringe af et ønske om at tilfredsstille nogen seksuel impuls.”

 

Øeh … kunne vi lige få den igen?

 

Hvad dommernes motiver har været, kan man kun gisne om. Men det har i hvert fald krævet en kreativitet ud over det sædvanlige at nå frem til, at berøringen af kvinderne ikke havde noget med seksualitet at gøre.

 

Der synes at være et godt stykke vej tilbage for kvindernes rettigheder på Sicilien.

 

Kvinderne og deres advokater overvejer alvorligt at anke afgørelsen. Det forstår man godt.

 

Læs også
Dommer blev folkehelt, da han sagde til kriminel afrikansk flygtning: “Hvis det er sådan noget …. hos os, hvorfor er du her så?”

(La Stampa, The Local)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…