Antallet af asylansøgere i årets første seks uger sætter ny rekord

Antallet af asylansøgere vokser. Ifølge asyltal fra Integrationsministeriet søgte i alt 1.924 personer asyl i Danmark i perioden 1. januar til og med 11. februar. Altså i årets første seks uger.

 

 

Det er foreløbig cirka 800 flere end i 2015, hvor tilsammen 1.127 personer søgte asyl i Danmark i månederne januar og februar, og det antal på 800 vil formentlig blive langt højere.

 

 

Stadig to uger tilbage af februar

Der er stadig to uger tilbage af februar, og taget i betragtning at i alt 452 personer ifølge Integrationsministeriet søgte asyl i perioden 1. februar – 11. februar, er det rimeligt at antage, at asyltallet for februar vil nå op omkring 800-900 asylansøgere.

 

 

Hvis den vurdering holder stik, hvad den uden tvivl gør, betyder det, at antallet af asylansøgere i februar i år vil blive næsten fordoblet i forhold til februar sidste år, hvor 473 personer søgte asyl i Danmark.

 

 

I januar i år søgte 1.472 personer asyl i Danmark. Det er over det dobbelte antal i forhold til januar sidste år, hvor 654 personer søgte asyl.

 

 

Næsten 100.000 har passeret grænsen

For at få nogenlunde styr på antallet af de asylansøgere og migranter, der vælter ind over de åbne dansk-tyske grænseovergange, har Rigspolitiet siden 5. oktober sidste år foretaget en ugentlig skønsmæssig vurdering af antallet.

 

 

Læs også
EU-Domstolen foretager grov diskrimination mod Israel – kræver speciel mærkning af israelske varer fra besatte områder

De seneste tal er fra 5. oktober til og med 7. februar, og antallet af asylansøgere og migranter, der i løbet af disse fire måneder er strømmet ind over den dansk-tyske grænse, er ifølge Rigspolitiet nu oppe på 93.500 personer.

 

 

På grund af Schengen er der tale om minimumstal, da man ikke må kontrollere alle, understreger man i Rigspolitiet og forklarer:

 

 

“En vurdering af antallet af flygtninge og migranter, der er indrejst i Danmark, vil i sagens natur være behæftet med betydelig usikkerhed, da politiet på baggrund af Schengen-reglerne alene gennemfører kontrol af et begrænset antal tog og busser med mere.”

 

 

Kun en brøkdel søgte asyl i Danmark

Af disse 93.500 grænseoverskridere, som Rigspolitiet betegner som et absolut minimumstal, søgte kun en brøkdel eller i alt 12.919 personer asyl i Danmark i perioden 1. oktober 2015 og til og med 7. februar i år.

 

Læs også
Erdogan vil ødelægge kurderne – EU og FN er magtesløse

 

Hvor resten er blevet af, er der ingen, der aner, men hovedparten af dem formodes at have søgt asyl i Sverige.

 

 

Men sådan er det i Schengen-land. Muslimer fra Mellemøsten, Afghanistan og Syrien vælter frit ind over grænserne og slår sig uden nogen form for effektiv kontrol ned, hvor det passer dem.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…