Vred læser skriver fra sit lokalområde: Flygtninge skal bo dør om dør med gamle på plejehjem

DSC

 

Frederikssund Kommune har trods kritik vedtaget, på et byrådsmøde den 24. februar 2016 enstemmig besluttet, at oprette 25 midlertidige boliger til flygtninge på et plejehjem i Skibby, hvor ældre medborgere, herunder flere demente på plejehjemmet Nordhøj, skal bo dør om dør med flygtninge – hvor plejehjemsbeboer skal konfronteres med kultur og ideologier, som de for mange vedkommende aldrig har kendt til.

 

Mange borgere/naboer og pårørende synes det er usmageligt, at vores ældre, der efter et langt liv i kommunerne med skolegang, uddannelse, arbejdsliv med efterfølgende sygdom straffes, med at bo på et plejehjem med integreret flygtnings center. Også mange nuværende beboere er meget bekymrede om, at de måske vil føle sig som fremmede i eget hjem. Der er tale om meget syge og svage mennesker på Nordhøj, og jeg synes ikke det er i orden, at de skal være naboer til så mange flygtninge.

 

 

Vi skal også være forsigtige med demente. Det er en gruppe, der har svært ved at klare uforudsete ting, så måske er det ikke smart at blande demente plejehjemsbeboere med flygtninge. Typisk lider over 50 procent af beboerne på et plejehjem af demens, så her risikere man et meget uheldigt miks af beboer. Det er ikke værdigt for vores ældre borgere, for hvem tryghed er nøglen til et godt liv.

 

 

Jeg tror ikke det er værdigt for vores ældre borgere, for hvem tryghed er nøglen til et godt liv, og heller ikke for flygtninge, og jeg kunne da også spore en vis bekymring, for at blande forskellige beboergrupper, men også de naboer der var mødt op til borger-dialogmødet i Skibby, var meget skeptiske og utrygge.

 

Det at finde boliger til flygtninge er en SKAL-opgave for kommunen. At sikre gamle og demente en tryg alderdom er desværre ikke en SKAL-opgave. Jeg synes, det er uværdige for både de ældre/demente og for flytningerne. Jeg er dybt bekymret for det kulturchok, der kan opstå, når de demente, der har brug for ro, pludselig skal forholde sig til mennesker med andet kultur og et sprog, som de ikke forstår og derfor ikke kan tale med.

 

Kurt Terkelsen                                                                                                               Damgårdsvænget 49, 4050 Skibby

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…