Hvor langt er vi nået i ligestillingen mellem mænd og kvinder, når det drejer sig om rengøring? Få svaret her

Kvinderne i Danmark gør stadig mest rent, selvom mændene ikke (helt) ligger på den lade side.

 

I 44% af de danske hjem er det således kvinden, der er hovedansvarlig for rengøringen, mens mændene kun har ansvaret i 21% af tilfældene. Hos 29% deler parret rengøringsansvaret, mens 4% betaler sig fra det.

 

Det viser en verdensomspændende undersøgelse, som er foretaget af Nielsen blandt mere end 30.000 respondenter i 61 lande.

 

“Sammenlignet med Sverige og Norge hænger ansvaret for rengøringen stadig lidt mere på kvinderne i Danmark. Ligesom de danske kvinder oftere indkøber rengøringsmidlerne. Sammenlignet med hele Europa, er de danske kvinder derimod lidt mindre ansvarlige for rengøring og indkøb hertil”, fortæller Rasmus H. Sarauw-Nielsen, som er nordisk retailer analytics ansvarlig hos Nielsen.

 

Undersøgelsen viser desuden, at 83% af rengøringsindkøbene i Danmark sker i supermarkedskæder – primært pga. pris og bekvemmelighed, og fordi de foretrukne produkter findes der. Ca. 6% af indkøbene sker online. De vigtigste kriterier for vores valg af rengøringsprodukt er pris, god erfaring og at produktet gør ordentligt rent.

 

Mindre rengøring og tøjvask i Danmark

Noget kan tyde på, at vi i de nordiske lande går lidt mindre op i rengøring end i resten af Europa – eller i hvert fald ikke har tid til at gøre det så ofte.

 

I Danmark, Sverige og Norge bliver cirka hvert tredje hjem (32-37%) rengjort mindst en gang om ugen, mens det samme er tilfældet for cirka hver andet hjem (49%) i resten af Europa.  Når det kommer til tøjvask, vasker 52% af danskerne tøj mindst to gange om ugen, mens det i resten af Europa er 61%.

 

Rasmus H. Sarauw-Nielsen fortæller: “i den danske dagligvarehandel ser vi i øvrigt en tendens til, at salget af rengørings- og vaskemidler stiger en smule i volumen. Nielsens nyligt udgivne årsrapport Kend dit Marked viser, at universalrengøringsmidler er vokset med 1,2% fra 2014 til 2015. Toiletrens voksede i samme periode med 1,4%, og også vaskemidler (til tøjvask) oplevede en stigning på 2,3%, så alt andet lige ser det ud til at der bliver gjort lidt mere rent i de danske hjem”.

 

 

 

Læs også
Boganmeldelse – Det vigtigste skab af alle: Moderskabet
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…