Bobler og andet godt til vinnyderne

Denne uges kupvine er gode eksempler på, hvordan den danske vinbranche hele tiden formår at forny sig og præsenterer nye produkter fra hidtil ukendte producenter i Europa eller i de oversøiske vinområder.

 

Mousserende hvidvin

 

J. Monfleury, Cremant de Bourgogne, Pinot-Chardonnay ABCB, Meursault, Frankrig – Normalpris 89,95 kr. – Tilbudspris 69 kr. i SuperBrugsen.

 

Kun boblende vine fra Champagne må kalde sig for Champagne. Mousserende vine fra andre franske vinområder kaldes for Cremant. Disse har en blødere skum end de klassiske Champagner, selvom de er lavet på samme måde. Denne udgave kan med succes serveres til skaldyr eller blot som velkomstdrink.

 

Importør: Coop, Albertslund.

 

Hvidvin

 

Domaine la Croix St-Laurent, 2015 Sancerre ASC, Bué, Øvre Loiredal, Frankrig – Normalpris 179,95 kr. – Tilbudspris 149,95 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Denne vin, der er lavet efter bæredygtige processer på hvidvinsdruen Sauvignon Blanc, har den karakteristiske duft af stikkelsbær, græs, hyld og citrus, som man finder i Loire-Dalens vestlige vinområder. Den er sprød og frisk, hvilket bl. a. skyldes, at den kun gærer og lagrer på ståltanke.

 

Importør: Vinmonopolet, Silkeborg.

 

Læs også
Gode vintilbud til kriseplagede danskere

Rødvin

 

Domaine des Remizières, 2015 Crozes-Hermitage AC-HC, Rhône-dalen, Mercurol, Frankrig – Normalpris 149,95 kr. – Tilbudspris 119,95 kr.

 

Hermitage er det mest berømte af alle vinområder i den nordlige del af Rhône, og den aktuelle vin kommer fra en vingård, som får sine druer fra flere forskellige vinmarker på egnen – appellationen. Det betyder, at man på grund af forskelligheder i jordbundsforholdene kan udnytte den dominerende Syrah-drues potentiale 100 pct. og skabe nogle utroligt langtidsholdbare vine.

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund.

 

Bodega H. Calvente, 2011 Castillejos, Granada DOP, Jete, Granada, Spanien – Normalpris 150 kr. – Tilbudspris 125 kr. ved køb af 6 flasker. (Ved køb af 36 flasker giver importøren 12 flasker oveni og fri fragt)

 

Læs også
Vin til bod, bøn og faste

Castillejos er vingårdens topvin fra et udvalgt antal fade med årets høst. Mosten er domineret af Syrah-druen, men forfinet med Cabernet Sauvignon, Tempranillo og Merlot, der har lagret 14-16 måneder på nye fade og efterfølgende 16 måneder på flaske.

 

Importør: Vinova, Horsens.

 

Celler del Roure, 2012 Les Alcusses, Moixent DO, Valencia, Spanien – Normalpris 139 kr. – Tilbudspris 85 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vinen er sammensat af 40% Monastrell, 20% Garnacha, 20% Cabernet Sauvignon, 10% Syrah og 10% Petit Verdot. Farven er kirsebærrød med granatrøde kanter, og duften er en bombe af frugt og Middelhavskrydderier. I munden opleves mineralitet og fylde. Passer fint sammen med fuldmoden ost.

 

Importør: D’Wine, Aalborg.

 

Læs også
Med rødhalsen som køkkenskriver

Azienda Agricola Scagliola, 2014 Frem, Barbera d’Asti DOCG, Calosso, Piemonte, Italien – Normalpris 135 kr. – Tilbudspris 84,95 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Hvis man vil forkæle sin stegte due eller rådyrkølle lidt ekstra, så er ”Frem” lige sagen. Vinen er fremstillet af 100 pct. Barbera druer på en familiegård, som har været på banen siden 1939 og derfor ved, hvordan man laver en topvin. Den har fyldighed og en god længde i eftersmagen.

 

Importør: Jysk Vin – det gode glas, Randers.

 

Domaines Stéphane Blayac, 2014 La Croix, Minervois AOP, Languedoc-Roussillon, Frankrig – Normalpris 129 kr. – Tilbudspris 99,33 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Minervois er et af Sydfrankrigs førende vinområder, og her laver Stéphane Blayac på 5. generation en dejlig vin af druerne fra Syrah, Grenache og Carignan vinstokke. Topvinen kommer fra marken ”La Croix”, hvor korsriddere i Middelalderen slagtede den khatariske befolkning, der tolkede kristendommen på en forkert måde.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup.

Læs også
Vin til Påskens lammesteg

 

Bodega Atamisque, 2013 Catalpa, Topungato, Valle de Uco, Mendoza, Argentina – Normalpris 124,95 – Tilbudspris 79,95 kr. ved køb af 12 flasker.

 

Hvis du vil afprøve, hvad 1250 meters højde over havet betyder for udviklingen af en Pinot Noir drue, så hæld Catalpa 2013 op i et glas og mærk en fantastisk friskhed, og smag en frugt, som du aldrig har fået den før. Det er et rent eventyr, som åbner for nye muligheder i forholdet mellem vin og mad.

 

Importør: Philipson Wine, Kokkedal.

 

Azienda Vinicola Fratelli Fabiano, 2013 Negrara, Rosso Veronese IGT, Veneto, Italien – Normalpris 119,75 kr. – Tilbudspris 79,75 kr.

 

Denne spændende og velsmagende vin er lavet på en nærmest ukendt lokal drue, Negrara, der kun dyrkes i det nordvestlige Italien. Samtidig er den fremstillet efter appassimento-metoden, hvor avleren lader en del af druerne tørre på samme måde, som når der produceres Amarone i Valpolicella. Det giver en most, som er mere intens og mindre syrerig. Drik den til stegte andelår.

Læs også
Kom marts du søde milde!

 

Importør: Skjold Burne, Brøndby.

 

Cantine Barone Montalto, 2014 Trifula, Piemonte Rosso DOC, Priocca, Italien – Normalpris 99 kr. – Tilbudspris 79 kr. ved køb af 6 flasker.

 

Vinen er dedikeret til en ubegavet trøffelhund, Trifula, som altid stod bagerst i rækken, når der skulle graves. Deprimeret forlod den sit hundehus og søgte et gemmested i den nærliggende skov. Her faldt den ned i en grøft, og da den havde snuset og gravet en smule, kom verdens hidtil størst fundne trøffel til syne. Den blev solgt på auktion på 1.000.000 dollars, og Trifula levede godt til sine dages ende.

 

Importør: Vinslottet, Greve.

 

Quinta de Porto Franco, 2015 Aluado, Vila Chä de Durique, Lissabon, Portugal – Normalpris 79,95 kr. – Tilbudspris 66 kr. ved køb af 6 flasker.

 

, det hænger sammen med, at vinmageren José Neiva Correias venner syntes, at han var syg i låget, da han meddelte, at han ville lave en vin udelukkende på druen Alicante Bouschet. Ikke desto mindre er resultatet en blæksort og aromafyldt steakvin.

 

Importør: Andrup Vin, Esbjerg.

 

Les Vignobles Foncalieu, 2014 Le Versant, Pays d’Oc IGP, Carcassonne, Frankrig – Kampagnepris 69,95 kr. hos Meny.

 

Vinen er lavet på Bourgognedruen Pinot Noir hos kooperativ nr. 1 i Asterix’ fædreland. Vinstokkene gror på kalkrig jord, og foruden mineralitet byder den på duft af mørke kirsebær og smag af krydrede bærfrugter, som kildrer smagsløgene. Det er en fin ledsager til fjerkræ- og kalveretter.

 

Importør: GobiVin, Brøndby.

 

Angelo Rocca & Figli, 2014 Amornero, Salento IGT, Agrate Brianza, Apulien, Italien – Kampagnepris 64,95 kr. hos Meny og Spar. På telefon 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

 

Vinen er fremstillet af druesorterne Primitivo og Negroamaro og har en flot rød farve. Den er fyldig med en kompleks duft af frugt, og eftersmagen er meget lang. Som italiensk født passer den eminent til pastaretter og grillet kød.

 

Importør: Amka, Randers.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…