Gruppe af ”unge” kastede sten fra motorvejsbro mod ambulance, der kørte udrykning på vej til patient med hjertestop – læs vidners beskrivelse

Mandag aften omkring kl. 20.30 blev der gennemført endnu et uhyggeligt angreb med sten mod biler på motorvejen.

 

Denne gang blev stenen eller stenene oven i købet kastet mod en ambulance, der kørte udrykning på vej til en patient, der havde hjertestop.

 

Hvis ambulancen havde været nødt til at standse, kunne det måske have kostet patienten livet. En sådan handling er med andre ord udtryk for en helt usædvanlig afstumpethed. Heldigvis kunne ambulancen fortsætte til hospitalet med patienten.

 

En bil ført af en 69-årig kvinde blev også ramt af sten, dog uden at der kom skader på bilen.

 

Stenene blev kastet fra gangbroen over Humlebakken i Aalborg.

 

3-5 unge mennesker på knallert eller scooter

Både kvinden og et andet vidne har fortalt politiet, at de så 3-5 ”unge mennesker” på broen, da angrebet blev gennemført. Formentlig var de pågældende kørende på knallerter (senere har politiet talt om scootere).

 

Nordjyllands Politi sendte straks patruljer til stedet for at lede efter de omtalte unge, men det lykkedes ikke at finde dem i går. Man fortsætter i dag med at lede efter dem.

 

”Dem vil vi naturligvis gerne tale med, så vi kan få afklaret deres rolle,” siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen fra Nordjyllands Politi. Han opfordrer eventuelle andre vidner til at henvende sig til politiet.

 

Poul Severinsen fortsætter: ”Vi beder om offentlighedens hjælp, fordi vi vil have fat gerningsmændene, så vi kan få den form for stenkast stoppet. Det er meget farligt.”

 

En hundepatrulje søgte i går aftes forgæves efter de nedkastede sten. På ambulancen, der blev besigtiget på Aalborg Sygehus Syd, kunne politiet se en mindre bule i taget, bagerst på køretøjet.

Læs også
Bil ramt af kasteskyts fra en gangbro – chokeret bilist kan kun give sparsomt signalement

 

Menneskers død og lemlæstelse har ikke stoppet angreb

Stenangrebet mod ambulancen og kvindens bil er det seneste i en stribe af nylige angreb med sten, der er kastet fra motorvejsbroer mod biler på vejen. Et af disse angreb kostede en tysk kvinde livet, mens hendes mand ligger hårdt såret i kunstig koma.

 

En kvinde er blevet dræbt, en mand er blevet hårdt såret, og en 5-årig dreng har mistet sin mor.

 

Men det har ikke standset de dødsensfarlige angreb fra motorvejsbroerne. Tværtimod findes der øjensynlig mennesker i Danmark, der kun føler sig opmuntret til mere af den slags.

 

Desværre kender man foreløbig ikke identiteten på nogen af gerningsmændene. Der foreligger tilsyneladende hverken billedmateriale eller vidneudsagn, der har gjort det muligt for politiet at give et nærmere signalement af dem.

 

Det længste, man foreløbig er kommet, er vidnernes omtale af gruppen på broen i går aftes: 3-5 unge mennesker, der formentlig kørte på knallerter eller scootere.

 

Læs også
To drenge med anden etnisk baggrund kastede sten mod en lastbil, da den kørte under en gangbro – for første gang er der et signalement

Forhåbentlig bliver disse mennesker i sidste ende hevet frem fra deres skjul, så man kan se, hvem de er, og så de kan få deres straf.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…